Tarragona

Expectació a Tarragona per l'adéu de Nadal i la possibilitat d'un canvi de color al consistori

Inici de campanya a la ciutat de Tarragona marcat per la marxa de Joan Miquel Nadal després de divuit anys. L'única capital catalana governada per CiU afronta, doncs, un canvi inevitable. Joan Aregio (CiU) i Alejandro Fernández (PP) substitueixen com a caps de llista Joan Miquel Nadal i Francesc Ricomà, les dues cares més visibles que ha tingut l'equip de govern aquest mandat. Josep Fèlix Ballesteros (PSC), Sergi de los Ríos (ERC) i Lluís Balart (ICV), fins ara a l'oposició, es presenten disposats a fer un tomb electoral. També es presenten l'Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya (ADMC), amb Elena Blasco al capdavant, i l'Assemblea d'Unitat Popular (AUP). A més, l'exregidora del PP Maria Mercè Martorell encapçala Tarragona Grup Independent i Jaime Climent és el cap de llista de Ciutadans.

Actualitzat

Després d'un mandat convuls a l'Ajuntament de Tarragona en què l'expulsió de tres regidors (dos del PP i un de CiU) ha deixat l'equip de govern en minoria, les possibilitats d'un canvi semblen més a prop que mai.

El fet que aquesta sigui l'única capital catalana que no governa el tripartit i que després de divuit anys Joan Miquel Nadal plegui donen un especial interès als comicis de Tarragona. L'escàndol urbanístic de Terres Cavades serà, de ben segur, ben present en aquesta campanya, i també ocuparan els discursos dels candidats el Pla General, l'N-340 i la façana marítima.

Un al·licient afegit d'aquesta campanya és l'anunci de Nadal, que vol aprovar, sense consens, el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) en un ple convocat per dimarts que ve, en plena campanya. És força probable que aquest instrument d'ordenació territorial rebi el suport suficient per ser aprovat, després que avui la comissió informativa de territori, presidida pel mateix Nadal, hagi donat el vistiplau al document.

Joan Aregio agafa el relleu de Joan Miquel Nadal a Convergència i Unió, que aspira a continuar governant el consistori tarragoní. La competència directa l'hi farà Josep Fèlix Ballesteros, del PSC. S'espera, doncs, un gran duel entre aquests dos candidats. Aregio, en el seu acte d'inici de campanya, ha volgut destacar que ha format un equip "per governar". Amb el lema "Un bon alcalde per a tu", el candidat ha afirmat que està "preparat per guanyar" i que no farà joc brut "com altres".

"Primer Tarragona, ara Ballesteros" és el lema del candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, en el seu segon intent com a alcaldable. El màxim suport per poder "portar a terme el projecte de ciutat" és al que aspira el candidat del PSC. Sobre una possible aliança d'esquerres, Ballesteros no s'ha volgut avançar als edeveniments.

El Partit Popular, que espera ser "decisiu", estrena candidat en aquests comicis. Alejandro Fernández ha assenyalat que "seran decisius per garantir un determinat tipus de govern, davant el caos que suposa el tripartit", i afegeixen que volen "una Tarragona oberta i intervencionista".

Pel que fa a Esquerra Republicana de Catalunya, també presenta un nou alcaldable, el diputat Sergi de los Ríos, per intentar obtenir el seu objectiu: "Entrar en el govern". Per això volen "doblar el resultat del 2003" i aconseguir quatre regidors.

El candidat d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Lluís Balart, ha manifestat el seu desig que s'aconsegueixi "un govern d'esquerres a Tarragona", i per això ha considerat que és la ciutadania "la que pot marcar la diferència".

Els exregidors Maria Mercè Martorell i Esteve Ortiz, escindits del PP, encapçalen la nova formació Tarragona Grup Independent (TGI-FIC), amb la qual esperen poder entrar al consistori. Altres formacions que es presenten en aquestes eleccions són: Aliança Nacional, Agrupació Democràtica Nacional, C's, Partit Família i Vida, Nosaltres Som, Bloc de Ciutadans Compromesos, Partit Humanista i Escons Insubmisos.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut