EVA, el nou AVE "low-cost" entre el Prat de Llobregat i Madrid

Actualitzat

Foment posarà en marxa el 2019 un nou servei d'alta velocitat que unirà el Prat de Llobergat i Madrid amb bitllets un 25 % més barats.

El tren tindrà més capacitat i una nova distribució interna i els bitllets es podran comprar només per internet. A més, oferirà innovacions tècniques i de confort. Amb això la companyia vol atraure nous sectors de viatgers, especialment els joves. 

Un milió de passatgers

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha destacat que l'objectiu és que aquest nou servei de "tren intel·ligent" transporti un milió de passatgers anuals.

El ministre ha insistit que no vol que l'EVA es qualifiqui de "low-cost" tot i ser un servei com l'AVE però més barat. Íñigo de la Serna ho justifica dient que l'abaratiment del preu serà possible gràcies a l'ús de les noves tecnologies i la personalització dels serveis.

Una de les novetats és que aquesta línia no sortirà des de l'estació de Barcelona-Sants, com l'AVE convencional, sinó que ho farà des del Prat de Llobregat, que farà de centre d'operacions logístic del nou servei:

"Per què el Prat? Perquè és un node intermodal com segurament n'hi ha pocs en aquest país. Ho té tot."

Íñigo de la Serna ho ha anunciat a Catalunya, on ha fet dues reunions de crisi pel temporal de neu, una d'elles sense cap càrrec de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut