Barcelona

Europa es planteja el repte de liderar la implantació de la tecnologia 5G al món

El comissari europeu per a l'Economia Digital anuncia al Mobile World Congress un acord amb Corea del Sud, la Xina i el Japó per impulsar aquesta tecnologia

Actualitzat

Europa vol avançar-se als països asiàtics per crear un protocol estàndard mundial i vol liderar la investigació i la implantació a tot el món de la tecnologia 5G, que ens ha de permetre navegar a un GB per segon. L'horitzó és el 2020. Ho ha explicat aquest dimarts el comissari europeu per a l'Economia Digital, Günter Oettinger, coincidint amb el Congrés Mundial del Mòbil a Barcelona.

La Comissió Europea ha fet aquesta declaració de principis amb una clara visió estratègica. No serà fàcil, perquè els Estats Units i l'Àsia han avançat molt amb la tecnologia mòbil, però la Unió Europea ja ha firmat un acord de col·laboració amb Corea del Sud i espera fer-ho aviat amb la Xina i el Japó.

La potenciació d'aquesta tecnologia permetrà un increment massiu de comunicacions sense fils per a persones i màquines. S'invertiran més de 4.500 milions d'euros en un projecte en què els governs i les operadores de telefonia mòbil aniran de bracet.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut