Madrid

Espanya començarà a provar "immediatament" la vacuna de la grip nova en 400 nens

Espanya començarà a provar "immediatament" la vacuna contra la grip A(H1N1). Les anàlisis clíniques de la vacuna es faran a un grup de 400 menors d'entre sis mesos i 17 anys que ja han estat seleccionats i que hi participaran amb caràcter voluntari. Així ho ha explicat la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, després de reunir-se amb la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia. Jiménez ha explicat que la vacuna es provarà en nens perquè cada país acull assajos clínics amb un determinat grup d'edat i a Espanya li han demanat que els fes amb nens. Els resultats definitius d'aquestes proves no estaran disponibles fins d'aquí a sis mesos, cosa que no significa que la vacuna no es pugui utilitzar abans, segons ha declarat la mateixa ministra de Sanitat.

Actualitzat
L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat el primer assaig clínic de la vacuna contra la grip nova que es farà a Espanya, en què participaran un total de 400 menors d'entre 6 mesos i 17 anys, segons ha anunciat la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez.

La vacuna que es provarà a l'estat espanyol és la que ha desenvolupat GlaxoSmithKline (GSK) i tots els nens que participaran "de manera voluntària" en aquest estudi ja estan reclutats, per la qual cosa l'estudi podria iniciar-se ben aviat.

Jiménez ha fet l'anunci després de reunir-se amb la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, a la Comissió Mixta de Coordinació de l'Institut de Salut Carlos III.

Els nens que participaran en l'assaig clínic estaran en seguiment durant sis mesos tot i que, ha puntualitzat Jiménez, "això no vol dir que la vacuna no es pugui autoritzar abans".

La ministra ha assegurat que l'assaig és totalment segur ja que "si l'Agència Espanyola del Medicament l'autoritza és perquè té tots els protocols necessaris i tots els comitès de vigilància". Jiménez no ha volgut especificar en quines comunitats autònomes i hospitals es practicaran els assajos per preservar la intimitat de les persones i donar tranquil·litat als professionals mèdics.

Jiménez també ha explicat que la vacuna es provarà en menors perquè cada país acollirà assajos clínics d'un determinat grup d'edat i "a Espanya li van demanar que es fes amb nens".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut