Formentera

Es ven l'illa de s'Espalmador a Formentera per 18 milions

Els seus propietaris són dos germans catalans i la volen vendre al Consell Insular i al Govern Balear

RedaccióActualitzat

L'illa de s'Espalamador, a Formentera, es ven per divuit milions d'euros. L'illa, que va cremar fa dues setmanes, és un dels llocs més exclusius de les Pitiüses i és de propietat privada.

Els seus propietaris, l'arquitecte català Norman Cinnamond i la seva germana, negocien amb el Consell Insular la venda de l'illa. En un principi, en demanaven 24 milions d'euros, però ara l'han rebaixat a 18 per facilitar-ne la compra a l'administració. La segona residència dels germans era del seu avi, que la va comprar el 1932 per 42.500 pessetes. "Una platja solitària, on no hi havia ningú" diu el seu propietari; "un paradís desconegut i llunyà."

Illa declarada Parc Natural

L'illa es va declarar Parc Natural, forma part del Parc Natural de Ses Salines d'Eivissa i Formentera, i no s'hi pot construir res. Actualment hi ha dues cases i compta amb 2 km quadrats de superfície. Un dels motius per vendre-la, segons ha explicat Cinnamond a TV3, és que "no poden controlar la invasió de gent", i també que l'administració en podria "treure profit i conservar l'illa". De tota manera els germans no tenen inconvenient a vendre l'illa a algú que no sigui l'administració.

El problema és que el Consell Insular de Formentera no pot assumir-ne la compra en solitari i actualment està estudiant altres fórmules. L'incendi de fa dues setmanes, que va cremar una hectàrea, no va fer res més que confirmar a la família Cinnemond que la venda de l'illa a l'administració "és més necessària que mai".

L'illa d'en Colom, a Menorca, també en venta per 6 milions i mig d'euros

Situada a només 200 metres de la costa nord-est de Menorca, l'illa d'en Colom, té una superfície de 58 hectàrees, i s'hi poden trobar un parell de platges idíl·liques, natura verge, una casa pairal, i restes d'una basílica paleocristiana. Forma part del Parc Natural de s'Albufera d'es Grau i, per tant, és pràcticament impossible fer-hi reformes.
De propietat privada des de començaments del segle passat, ja fa sis anys que espera comprador per 6 milions d'euros, sense que tampoc el Consell Insular de Menorca hi estigui, de moment, interessat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut