Miravet

Es commemora l'inici de la batalla de l'Ebre amb una recreació històrica del pas del riu

La nit del 24 al 25 de juliol començava l'ofensiva republicana coneguda com la batalla de l'Ebre. Per commemorar el 68è aniversari del pas de l'Ebre, una quarantena de figurants dels grups de recreació històrica Exèrcit de l'Ebre i Ay, Carmela s'han vestit de soldats, sense que hi faltés cap detall, i han tornat a desembarcar a la riba del riu, un riu que fins aleshores havia estat una frontera natural infranquejable.

Actualitzat
El 2008 farà 70 anys de la batalla de l'Ebre. Els republicans el van creuar en una contraofensiva que al final, després de quatre mesos de lluita, va fracassar. El front de la batalla es va situar a Gandesa. Avui grups de reconstrucció històrica recreen el moment del pas de l'Ebre a Miravet, un dels punts per on van passar. Van vestits exactament igual que els soldats d'aleshores. Hi ha roba que se la fan ells mateixos per ser fidels a com era aleshores.

En la commemoració, també hi han anat exbrigadistes internacionals i excombatents de la batalla que recordaven com havien creuat l'Ebre. La batalla de l'Ebre va durar 116 dies i es calcula que hi van morir uns 100.000 soldats de tots dos bàndols. Han passat 68 anys i a les façanes d'algunes cases de Miravet encara es poden veure les empremtes dels projectils utilitzats durant la batalla de l'Ebre, una de les més cruentes de la Guerra Civil.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut