El president turc Recep Tayyip Erdogan (Reuters)
El president turc Recep Tayyip Erdogan (Reuters)
Ankara

Erdogan diu que Turquia va detenir i deportar "un dels autors" dels atemptats a Brussel·les

El president turc no ha dit el nom del detingut i s'ha limitat a descriure'l com "un dels autors de l'atemptat de Brussel·les"

RedaccióActualitzat

Les autoritats turques van detenir i expulsar a Holanda un dels presumptes autors dels atemptats d'aquest dimarts a Brussel·les. És el que ha dit el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en una roda de premsa a Ankara l'endemà dels atacs. Erdogan ha assenyalat que el juny del 2015 van detenir a Ganziatep aquest presumpte autor dels atacs i el van deportar.

"Malgrat les nostres advertències que aquesta persona era un combatent estranger, Bèlgica no va poder determinar els seus vincles amb el terrorisme"

El president turc ha afirmat que van informar tant Bèlgica com Holanda de la detenció d'aquest suposat jihadista. Erdogan no ha dit el nom del detingut i s'ha limitat a descriure'l com "un dels autors de l'atemptat de Brussel·les". Tot i així, l'emissora CNNTürk, citant fonts del Ministeri d'Exteriors turc, apunta que es tracta d'Ibrahim al-Bakraoui, que la policia belga ha identificat com un dels suïcides de l'aeroport de Zaventem.

Entre 2011 i juny del 2015, Turquia va detenir i deportar més de 2.700 sospitosos, molts d'ells de països europeus, acusats d'intentar entrar a Síria per unir-se a Estat Islàmic. Aquests deportats normalment queden en llibertat en tornar als seus països.

Bèlgica ho nega

Hores més tard, el govern belga ha negat que Ibrahim al-Bakraoui fos deportat per Turquia a Bèlgica. El ministre de Justícia, Koen Geens, ha afirmat que no sabien que tingués vincles amb jihadistes, i ha rebutjat l'acusació feta per Turquia de no haver-los fet cas.

Anar al contingut