Madrid

ERC presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat

El grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat del projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat de l'any que ve. El diputat republicà, Agustí Cerdà, ha assegurat que el "diàleg sempre està obert", però ha afegit que els "comptes no quadren".

Actualitzat
Agustí Cerdà ha afirmat que el "diàleg sempre està obert", però ha recordat que el "termini" per presentar esmenes s'acaba ja. Cal recordar que hi ha temps fins aquest dimecres.

Cerdà ha destacat que "hi ha hagut moltes reunions" i que, després de les trobades amb els socialistes, el resultat és que "els comptes no quadren". D'altra banda, segons el diputat d'ERC, no s'aconsegueix el "gir social" que perseguien amb el seu suport de legislatura al PSOE.

Agustí Cerdà ha descrit la tendència progressista dels anteriors pressupostos com a "marca de la casa" i ha assegurat que els pressupostos tampoc no assumeixen el compromís assumit en els estatuts del Principat i del País Valencià.

Cerdà ha posat com a exemple de l'incompliment que, durant els últims anys, tan sols s'han executat un 20% de les inversions destinades als serveis dels trens de rodalies.

A més, el diputat valencià d'esquerra ha destacat que les "aliances" parlamentàries a Madrid estaran determinades pel resultat de les eleccions i ha afegit que hi pot haver "moltes negociacions" en referència als pressupostos.

Per la seva banda, el també diputat d'ERC Joan Puig ha denunciat que els pressupostos tenen una "falta de transparència i un excés d'opacitat", i ha afegit que augmenten les "inversions per les quals no s'han de donar comptes".

Anar al contingut