Roda de premsa dels regidors d'ERC, amb Alfred Bosch al capdavant (ACN)
Roda de premsa dels regidors d'ERC, amb Alfred Bosch al capdavant (ACN)
Barcelona

ERC guanyaria avui les eleccions municipals a Barcelona, segons el Baròmetre

Es produiria un empat tècnic entre ERC, que lidera Alfred Bosch, i Barcelona en Comú, d'Ada Colau, que és la líder més ben valorada

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona si es fessin avui. El partit d'Alfred Bosch s'imposaria per dues dècimes a Barcelona en Comú, la formació de l'alcaldessa, Ada Colau. Aquesta mena d'empat tècnic - amb avantatge per als republicans - és la principal conclusió del Baròmetre Semestral de l'Ajuntament i també deixa altres dades interessants.

Com ara, que el PSC puja i seria tercera força, seguida de Ciutadans. I a continuació, el PDCAT, que perd allò que guanya Esquerra, la CUP i el PP, amb només un 1% dels vots. N'hi ha més: per primer cop les relacions Catalunya-Espanya són la principal preocupació dels barcelonins. Una ciutat amb moltes sensibilitats, segons el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

"Hi ha una gran pluralitat, una gran diversitat, hi ha un 33'6% que opta per un estat independent, 27'6%, per un estat dins d'una Espanya federal, i un 19% per continuar com una comunitat autònoma."

El baròmetre també ha demanat per als empresonaments i 8 de cada 10 estan en contra que polítics i líders socials siguin a la presó. També la majoria està en contra del 155 -3 de cada 4 ciutadans- però atenció perquè 6 de cada 10 són contraris a declaracions unilaterals.


Pel que fa a la valoració dels polítics, Colau és qui més nota treu, però no l'única que aprova. Treu un 5,3 i Bosch, un 5,2. La resta, tots suspesos per aquest ordre: Xavier Trias, Jaume Collboni i María José Lecha amb entre un 4 i un 5. Carina Mejías treu un 3,1 i Albero Fernández Díaz, un 2,4.

Pel que fa a les preocupacions dels ciutadans, la situació política se situa en primer lloc i el turisme queda relegat a la quarta posició empatat amb l'atur i les condicions laborals.

Anar al contingut