Puigcercós, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Puigcercós ha assistit a la presentació del candidat d'ERC a l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. (Foto: ACN)
Barcelona

ERC demana a Zapatero que redueixi la despesa militar en comptes de retallar sous i drets socials

Esquerra Republicana de Catalunya carrega contra la gestió de la crisi del govern espanyol. El líder d'ERC, Joan Puigcercós, demana al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que redueixi despesa militar en lloc de retallar sous i drets socials. Puigcercós proposa retallar fins a cinc ministeris i, especialment, reduir la despesa de la cartera de Defensa malgrat que "segurament la ministra Chacón haurà de viatjar menys". Esquerra també reclama a Zapatero que "sigui valent i digui la veritat" perquè asseguren que Europa obligarà a prendre més mesures d'estalvi a l'economia espanyola.

Actualitzat
Puigcercós es mostra molt crític amb el pla d'austeritat que proposa l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. El líder republicà critica que es puguin retallar els sous de funcionaris que cobren 1.000 euros i, en canvi, no elimina fins a cinc ministeris que, segons Puigcercós, són innecessaris. A més, posa el punt de mira en la despesa del de Defensa, que fa missions especials i compra armament que podria estalviar-se, amb elements també de política exterior "absolutament sobrers".

Esquerra considera que Zapatero està portant l'estat espanyol "pel camí del pedregar", empenyent una nau "cap a la deriva". Puigcercós insta el president del govern espanyol a "dir la veritat i ser valent" i explicar que hi haurà més retallades imposades per Europa. Tot i les crítiques, Puigcercós ha evitat demanar eleccions anticipades o que Zapatero sigui substituït per un altre socialista.

"Estan fent bo" Garzón

Puigcercós també ha opinat sobre la suspensió de Baltasar Garzón. El líder d'ERC ha deixat clar que al seu partit no li agrada Garzón perquè va jutjar independentistes l'any 1992. Tot i això, ha subratllat que el sector més conservador i la judicatura "l'estan fent bo". El problema, assegura, "no és Garzón, sinó el sistema judicial espanyol". El republicà ha indicat que no hi ha cap sector tan poc renovat i modernitzat com aquest, i ha augurat que tots els jutges d'òrbita progressista quedaran "minoritzats". "Ho patirà Garzón i ho patirà Catalunya amb decisions del Suprem i del TC", ha indicat.

A parer de Puigcercós, Zapatero no va ser "prou valent" i no va donar marge a l'exministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo per fer una reforma del poder judicial que permetés la mobilitat i que evités que estigués en mans de la "dreta o de l'extrema dreta".

Puigcercós ha fet aquestes declaracions a Barcelona, on ha anat a votar la consulta sobre la Diagonal.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut