Artur Mas en un moment de la seva intervenció al consell nacional de CDC
Mas recomana al PSOE que substitueixi Zapatero.
Bellaterra

Mas adverteix que CiU no donarà "xecs en blanc" al govern espanyol per fer les retallades

La "tisorada" anunciada aquesta setmana per José Luis Rodríguez Zapatero té pocs amics i Convergència i Unió no n'és una excepció. El líder de CiU, Artur Mas, s'ha mostrat molt crític amb les mesures anunciades i ha advertit que CiU no garanteix el seu suport a les retallades que dijous aprovarà el Consell de Ministres. Ho ha dit en el marc del consell nacional de Convergència Democràtica, on ha acusat els socialistes d'haver estat de "festa i xerinola" en l'època de bonança i ara fer pagar justos per pecadors. Mas ha reiterat al PSOE que busqui un substitut per a José Luis Rodríguez Zapatero perquè, diu, el president espanyol no està capacitat per portar el timó de l'Estat.

Actualitzat
Artur Mas ha assegurat que el PSOE amaga la realitat i nega l'evidència. Segons el líder de CiU, els dirigents socialistes han estat de "festa i xerinola" durant molt de temps i ara es veuen obligats a retallar els drets socials a les persones. En aquest sentit, ha recordat que ja en època de crisi es van incrementar les plantilles i els sous dels funcionaris públics. Mas ha afirmat que si el govern espanyol hagués estat més cautelós, ara no hauria de rebaixar els salari d'infermeres, mestres o professionals de l'atenció social.

També ha recordat que l'any 2006 Convergència i Unió va votar en contra de la llei de la dependència, perquè va considerar que no existien prous recursos econòmics. De nou el temps els dóna la raó, segons Mas, perquè ara Zapatero ha hagut d'eliminar la retroactivitat de la llei.

Per tot plegat, ha assegurat que els socialistes, que "van aparèixer un dia com els grans salvadors de les polítiques socials", s'han convertit en els seus propis "botxins" per fer les coses molt malament.

Artur Mas ha tornat a demanar al PSOE, com ja va fer aquest divendres, que rellevi José Luis Rodríguez Zapatero. El líder nacionalista ha assegurat que el president espanyol no està capacitat per portat el timó de l'estat espanyol durant dos anys més, el temps que falta per les pròximes eleccions generals. Mas ha afirmat que Zapatero s'ha convertit en una "amenaça" pel desenvolupament econòmic de l'Estat.
Anar al contingut