Baltimore

Enfrontaments a Baltimore en una manifestació per la mort d'un altre jove negre a mans de la policia

Investiguen la mort del jove com a conseqüència de les lesions medul·lars causades durant un transport en un furgó policial

RedaccióActualitzat

Les actuacions policials contra ciutadans negres tornen a ser notícia als Estats Units. A Baltimore, investiguen la mort d'un jove afroamericà com a conseqüència de les lesions medul·lars causades durant un transport en un furgó policial.

Centenars de persones han sortit al carrer per protestar contra aquest cas. La manifestació ha acabat amb atacs contra els cotxes patrulla i aparadors d'establiments comercials, alguns dels quals han estat saquejats. La protesta ha acabat amb la intervenció de les forces antiavalots, que han fet 12 detencions.

Les manifestacions van començar dimecres passat, després de saber-se que Freddie Gray, un home afroamericà de 25 anys, havia mort a conseqüència d'una lesió medul·lar que es va fer quan va ser detingut per la policia.

La manifestació d'aquest dissabte havia començat pacíficament, davant l'ajuntament. Tot i això, grups aïllats han començat a actuar pel seu compte, destruint mobiliari urbà i llançant objectes contra els cotxes de la policia, molts dels quals han acabat amb els vidres trencats.

El cas de Freddie Gray

Gray va ser detingut el 12 d'abril i va ser introduït en una furgoneta policial. La policia assegura que Gray va fugir quan els agents se li van acostar en una zona d'elevada criminalitat, i que el van atrapar poc després. Asseguren que portava una navalla.

Els agents el van dur a comissaria i, en arribar, el van haver d'hospitalitzar. Al cap d'una setmana va morir. Els investigadors intenten descobrir què va passar dins de la furgoneta.

La policia ha admès que no es van seguir els protocols i que se li va denegar assistència mèdicaSis policies han estat suspesos de sou i feina.

La tensió racial és forta als Estats Units, a causa de la successió de nombrosos casos de brutalitat policial contra homes negres desarmats que han acabat morint.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut