Torà

Els veïns de Torà aproven deixar la Segarra i passar a formar part de la comarca del Solsonès

Torà es passa al Solsonès. El municipi ha aprovat la proposta de deixar la Segarra, comarca a què pertanyen actualment, i passar a formar part del Solsonès. La sala de plens de l'ajuntament es va quedar petita pel més d'un centenar de veïns que van donar suport a la proposta, en una votació a mà alçada. Ara, l'Ajuntament aprovarà l'acord, que s'haurà de ratificar en referèndum. L'opinió dels habitants d'aquest municipi de la Segarra és que el canvi de comarca els afavorirà econòmicament, perquè tenen més proximitat i vinculació amb la Catalunya central que amb la plana de Lleida.

Actualitzat
A mà alçada, els veïns de Torà han dit "sí" a la proposta de deixar la Segarra, comarca a què pertanyen actualment, i passar a formar part del Solsonès. Amb aquest canvi, el que volen és incorporar-se a la vegueria de la Catalunya Central quan s'aprovi la llei de vegueries, i rebutjar així mantenir-se a la vegueria de Lleida, tal com preveu ara la Generalitat.

La sala de plens de l'ajuntament de Torà s'ha quedat petita pel més d'un centenar de veïns que han volgut donar suport a aquesta proposta. L'opinió generalitzada és que aquest municipi de la Segarra té, actualment, més proximitat i vinculació amb la Catalunya central que amb la plana de Lleida, i que el canvi de comarca els afavorirà econòmicament. El ple de l'Ajuntament aprovarà aquest acord i iniciarà un expedient de segregació, que s'haurà de ratificar en un referèndum.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut