Reunió de la Junta de Seguretat Local, a Ripoll (ACN)
Reunió de la Junta de Seguretat Local, a Ripoll (ACN)
Ripoll

Els veïns de Ripoll disposaran d'una eina per denunciar actituds radicals

La Junta de Seguretat Local ha acordat millorar la detecció dels radicals coordinadament entre l'escola, la ciutadania i els cossos de seguretat

RedaccióActualitzat

La Junta Local de Seguretat extraordinària ha servit per analitzar la resposta als atemptats i detectar punts a millorar. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha dit que han posat sobre la taula dues necessitats: d'una banda la necessitat que les informacions vinculades a intel·ligència i a investigació arribin també a les policies locals i, de l'altra, fixar algun mecanisme perquè la ciutadania pugui comunicar de forma senzilla qualsevol actitud sospitosa que detecti.

En aquest sentit, Munell ha explicat que crearan una mena de bústia d'avisos perquè els veïns puguin posar en coneixement de la policia local, de forma ràpida i senzilla, qualsevol informació sospitosa que tinguin. Des d'un cotxe abandonat des de fa dies fins a, per exemple, el robatori d'una bombona de butà.

"Potser un sol cas no vol dir res però tota la informació, en mans dels investigadors, pot servir per quadrar casos. Posarem fàcil enviar aquests comunicats i que siguin els professionals de la convivència i la seguretat els que determinin si és informació que té importància o no."

D'altra banda, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha ressaltat que el govern fa dos anys que va establir plans de detecció de la radicalització, però han comprovat que "poden millorar". Per això, destaca que treballaran de forma transversal amb altres departaments de la Generalitat, com ara Ensenyament, amb el qual ja tenen fixada una reunió per a la setmana que ve, per establir com es pot millorar l'eficiència.

"Estem treballant amb ensenyament, serveis socials i seguretat, per començar a millorar aquests programes de detecció. Són programes que són importants, que ens han donat un bon rendiment, però és evident que hem de millorar-los."

El conseller ha recordat que aquests atemptats han posat en evidència un canvi en el perfil dels terroristes, que s'han radicalitzat lluny dels focus que fins ara tenien sota supervisió com són Internet, els centres de culte, les escoles o les presons. Per això, afirma que s'han de buscar nous mecanismes treballats de tots els àmbits.

Entre les millores per fer, hi ha la relació amb les policies locals. Forn ha exposat que la coordinació sempre ha estat bona, però que cal buscar fórmules perquè la informació flueixi més, tant de baix cap a dalt com al revés. En aquest sentit, destaca que es tornarà a fer formació a les policies locals vinculada a la radicalització.

 

ARXIVAT A:
Terrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut