Els treballadors d'ambulàncies en vaga es manifesten a Girona

Els sindicats acusen el conseller Comín de dir falsedats i asseguren que mantindran les protestes si l'empresa no resol els dotze punts que hi ha sobre la taula

RedaccióActualitzat

Un centenar de treballadors de les ambulàncies gironines i de l'Alt Maresme s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Girona per reclamar a la Generalitat que s'impliqui en la negociació i "deixi de mirar cap un altre costat".

Els sindicats acusen el conseller de Salut, Toni Comín, de "dir falsedats" en relació amb el conflicte. El conseller va assegurar que era un problema laboral i se'n va desmarcar. "No pot ser que se'n renti les mans", han dit els sindicats.

El portaveu del comitè de vaga, Juanra Rodríguez, assegura que mantindran les aturades si Treball no rectifica, i Transports Sanitaris de Catalunya no posa fil a l'agulla en relació amb els dotze punts que hi ha sobre la taula.

Un punt de discòrdia té a veure amb els serveis mínims dictats

En aquest sentit, les queixes a Treball no només són per la falta d'una nova mediació sinó també pels serveis mínims decretats, d'un 90%. Rodríguez assenyala que això es tradueix en el fet que la vaga només afecta "dues o tres" ambulàncies de la quinzena que hi pot haver operatives cada dia a la regió de les comarques gironines i l'Alt Maresme.

Rodríguez ha recordat que les demandes no són salarials sinó de la qualitat del servei, que denuncien que "ha quedat molt tocat" des que el govern va atorgar la concessió a TSC fa un any i mig.

Anar al contingut