L'atac va passar en un edifici propietat de l'ambaixada espanyola a Kabul (EFE)
L'atac va passar en un edifici propietat de l'ambaixada espanyola a Kabul (EFE)
Kabul

Els talibans neguen que el seu objectiu fos l'ambaixada espanyola a Kabul

Els funerals pels policies morts en l'atac serà demà a la tarda a Madrid

RedaccióActualitzat

Els talibans han negat que l'ambaixada espanyola de Kabul, la capital de l'Afganistan, fos el seu objectiu en l'atac de divendres a la nit en què van morir dos policies espanyols. Així ho ha explicat un portaveu talibà, que confirma d'aquesta manera el que ja apuntaven diverses fonts, que l'objectiu de l'atac era una residència contigua on, suposadament, s'hi reunien l'espionatge nord-americà i el britànic.

Les autoritats afganeses també han corroborat que l'assalt va ser a la casa d'hostes, un edifici propietat de l'ambaixada espanyola on residien els guardes de seguretat. La seu diplomàtica i la residència de l'ambaixador n'havien quedat al marge.

Els funerals pels policies Isidro Gabino San Martín i Jorge García Tudela seran demà a la tarda a Madrid. L'avió que repatriarà els cossos ha sortit de la base militar de Torrejón de Ardoz amb el contingent que substituirà els agents a l'ambaixada espanyola. S'hi han desplaçat set agents dels grups especials d'operacions, tres de les Unitats d'Intervenció Policial o antiavalots, i el policia que estava de permís quan divendres hi va haver l'atemptat contra l'ambaixada espanyola. L'aparell amb les restes dels dos policies morts a Kabul aterrarà a territori espanyol aquest dimarts al matí.

Anar al contingut