Els activistes segrestats són el mallorquí Enric Gonyalons i la madrilenya Ainhoa Fernández. (Foto: ACN)
Els activistes segrestats són el mallorquí Enric Gonyalons i la madrilenya Ainhoa Fernández. (Foto: ACN)
Mali

Els segrestadors dels cooperants asseguren que "totes les condicions s'han satisfet"

"Totes les condicions s'han satisfet", ha dit per telèfon un dels dirigents del grup terrorista Moviment d'Unicitat i Jihad a l'Àfrica de l'Oest, que va mantenir 9 mesos segrestats els tres cooperants, dos espanyols i una italiana.

RedaccióActualitzat
Els segrestadors dels tres cooperants alliberats a Mali aquest dimecres, dos espanyols i una italiana, han assegurat que van deixar-los anar després que les seves exigències van ser satisfetes.

El grup terrorista Moviment d'Unicitat i Jihad a l'Àfrica de l'Oest (MUYAO) ha insinuat que s'hauria pagat un rescat quan ha afirmat: "Totes les condicions van ser satisfetes". Així ho ha dit per telèfon Mohamed Uld Hisham, un dels dirigents d'aquest grup que va mantenir segrestats durant quasi nou mesos Ainhoa Fernández, Enric Gonyalons i Rossella Urru.

Fins ara, cap font oficial ha confirmat el pagament d'un rescat o la satisfacció d'exigències. De fet, Sanda Uld Buana, portaveu del grup radical islàmic Ansar al-Din, que controla la part septentrional de Mali i manté forts lligams amb MUYAO, ha assegurat que l'alliberament s'havia fet "sense condicions".

Però segons ha dit una font de seguretat maliana, que va parlar en condició d'anonimat,  a més del pagament d'un rescat es van excarcerar tres combatents islamistes abans que deixessin anar els ostatges.

Per la seva banda, l'agència maliana de notícies ANI va informar ahir que el saharaui Mamine Uld Ufkir, empresonat per la seva presumpta implicació en el segrest dels cooperants i l'alliberament del qual era una de les condicions exigides pel grup per alliberar els ostatges, havia estat traslladat des de la presó a un lloc desconegut.

El segrestador ha afegit que els ostatges han estat traslladats a Burkina Faso, el país més pròxim al lloc on van ser alliberats, després que una delegació d'emissaris del president burkinès, Blaise Compaoré, van arribar al nord de Mali per recollir-los.

Els cooperants van ser segrestats el passat 23 d'octubre en el campament de refugiats saharauis de Tindouf, al desert algerià.



Anar al contingut