Girona

Els reis entreguen els premis de la Fundació Princesa de Girona, aquest any sense Fernández Díaz

Aquesta vegada, a diferència dels dos últims anys, el ministre de l'Interior no és el representant del govern que acompanya els reis

RedaccióActualitzat

Els reis d'Espanya, Felip i Letícia, han entregat a Girona els Premis de la Fundació Princesa de Girona. Uns guardons que premien la iniciativa, la recerca i la creativitat del talent de joves emprenedors.

Els ha rebut el president Puigdemont i la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. També el secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Aquesta vegada, a diferència dels dos últims anys, el ministre Jorge Fernández Díaz no és el representant del govern que acompanya els reis. Ho farà el secretari d'estat d'Educació, Marcial Marín. Segons fonts consultades per Catalunya Ràdio, després de les polèmiques gravacions fetes públiques els últims dies entre el ministre de l'Interior i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, la Casa del Rei hauria mediat perquè Fernández Díaz no hi assistís. Tant el ministeri com el PP i la Casa del Rei ho neguen.

A l'entrada de l'auditori, els reis han estat aplaudits.

En el seu discurs, un any més, el rei Felip ha fet una crida a l'entesa i ha defensat una societat plural.

"Els joves que avui ens acompanyen a l'escenari saben també que no es pot construir aquest món millor a què aspiren des de l'egoisme, el temor o l'enfrontament; i que el món d'avui exigeix col·laborar i cooperar; aprendre a conviure, a entendre's i respectar-se en societats cada vegada més diverses, més plurals, més complexes; menys unànimes, i per això també, més enriquidores."

El president de la Generalitat també s'ha dirigit als assistents a la gala per encoratjar els guardonats.
 

Protesta a fora

A l'hora que començava el lliurament de premis, una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes de l'auditori per mostrar el seu rebuig a la monarquia. Els manifestants, convocats per la CUP, volien entregar una carta al rei Felip en què es rebutjava la seva visita, però no els han deixat arribar-hi.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut