Controvèrsia per la presència o no de Fernández Díaz en un acte del rei a Girona

Segons fonts de Catalunya Ràdio, la Casa del Rei hauria intervingut per impedir la presència del ministre aquesta tarda en l'entrega dels premis Fundació Princesa de Girona, però la Casa del Rei i el Ministeri ho desmenteixen

Actualitzat

La Casa del Rei hauria intervingut per impedir que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, assisteixi a l'entrega dels premis Fundació Princesa de Girona que presidiran els reis aquesta tarda, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio. Fins aquest migdia no s'ha concretat qui assistiria en l'acte en representació del govern espanyol i, finalment, serà el secretari d'estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín. La Casa del Rei nega que hagin impedit la presència del ministre de l'Interior, i el Ministeri assegura que en l'agenda oficial del ministre en cap moment hi ha figurat que hagués de viatjar aquesta tarda a Girona.

La possible presència del ministre Jorge Fernández Díaz a Girona per acompanyar els reis Felip i Letícia en l'entrega de premis ha encès totes les alarmes dins la Fundació. Segons fonts de Catalunya Ràdio, durant tot el matí d'avui, hi ha hagut contactes per convèncer el ministre que no hi assistís i perquè el govern espanyol busqués un altre representant per acompanyar els reis. El motiu d'aquest rebuig és la mala imatge i la polèmica generada per l'escàndol de les converses del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb el destituït cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

L'acte d'entrega de premis es fa aquesta tarda a partir de les sis al Palau de Congressos de Girona. 
 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut