Paquets de cocaïna trobats al cotxe (Mossos d'esquadra)
Paquets de cocaïna trobats al cotxe (Mossos d'esquadra)
Barcelona

Els Mossos desmantellen a Barcelona una organització dedicada a la venda de cocaïna a l'engròs

Detenen quinze persones i intervenen 30 quilos de cocaïna, nombroses armes i cotxes d'alta gamma

RedaccióActualitzat
Els Mossos han desmantellat una de les principals organitzacions criminals especialitzades en el tràfic de cocaïna a Barcelona. Han detingut quinze persones, d'edats compreses entre els 25 i els 47 anys, 11 de nacionalitat colombiana , 3 espanyols i 1 marroquí, per un presumpte delicte contra la salut pública i per pertinença a organització criminal.

La investigació va començar a final del 2015, quan els agents van detectar una organització criminal establerta a Barcelona dedicada al tràfic de cocaïna a l'engròs.

Els membres del grup prenien mesures de seguretat com l'ús d'inhibidors durant les reunions en els domicilis que utilitzaven com a punts de venda, així com durant el transport de la droga i es servien de testaferros a l'hora de comprar els vehicles o llogar els immobles amb l'objectiu d'evitar que se'ls pogués relacionar amb l'activitat delictiva que realitzaven.

L'organització distribuïa cocaïna a diferents punts de Catalunya en quantitats superiors al mig quilo per transacció i estava encapçalada per tres germans de nacionalitat colombiana que disposaven de tres domicilis i tres places d'aparcament, des d'on duien a terme el tràfic de cocaïna.

Els traficants utilitzaven un d'aquests domicilis com a punt de venda i laboratori des d'on adulteraven la cocaïna amb la finalitat d'obtenir més guanys com a conseqüència de la seva activitat .

Pel que fa al segon domicili tenia com a funció principal l'emmagatzematge de part de la cocaïna ja preparada per a la venda i  també dels diners obtinguts per transaccions ja realitzades.

El tercer dels domicilis l'utilitzava el cap de l'organització criminal per guardar-hi grans quantitats de diners en efectiu, a més de diversos articles de luxe de gran valor com rellotges o bosses de reconegudes firmes comercials.

El mes de setembre, els agents van detenir dos homes i els van intervenir mig quilo de cocaïna, amagada al darrere del coixí de seguretat d'un vehicle, que provenia del domicili usat com a laboratori.

El dia 3 de novembre es va dur a terme el dispositiu d'explotació de la investigació i es van realitzar 10 entrades i escorcolls en domicilis i una en un traster.

Els agents van detenir 13 persones més i van intervenir set vehicles d'alta gamma, 340.000 euros en efectiu, substància de tall i 500 grams d'haixix, màquines per comptar bitllets, màquines d'embalatge al buit, bàscules de precisió i 50 mòbils d'última generació.

A més, als membres de la banda també se'ls van comissar dues escopetes, dos revòlvers i una pistola, matxets de grans dimensions, munició de diferents calibres, dues armilles antibales i una credencial policial falsa.

Durant els escorcolls els agents van localitzar tres quilos de cocaïna i la clau d'un vehicle, que estava estacionat en un dels aparcaments de  què disposava la banda. Quan van  registrar el maleter del turisme d'alta gamma hi van trobar amagades 27 peces premsades que contenien un quilo de cocaïna cadascuna.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 5 de novembre. Es va decretar l'ingrés a presó de 9 persones i la llibertat amb càrrecs per als altres sis.      

Anar al contingut