Els líders independentistes conviden Arrimadas i Albiol a visitar-los a Lledoners

Junqueras, Forn, Romeva, Turull, Rull, Sànchez i Cuixart els conviden a comprovar "de primera mà" si tenen privilegis

Actualitzat

Els set líders independentistes empresonats a Lledoners han enviat una carta conjunta a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i al líder del PP català, Xavier García Albiol. Albiol ja ha ha dit a través d'un tuit que no hi anirà per no participar en el "circ mediàtic" i Albert Rivera, en nom de Ciutadans, tampoc pensen anar a veure "els que han intentat liquidar Espanya."

Els han convidat a anar-los a veure a la presó, i asseguren: "Ho fem després d'observar que estan interessats per la situació quotidiana que vivim al centre penitenciari on estem privats de llibertat sense ni tan sols haver-nos jutjat."

En la carta, datada el 30 d'octubre, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart conviden els dos líders de l'oposició a comprovar "de primera mà" si tenen privilegis.

"Per les afirmacions que els hem sentit dir a través dels mitjans de comunicació, és evident que vostès només poden parlar des del desconeixement. Per aquest motiu, i en la mesura que vostès són càrrecs institucionals facultats per visitar un centre penitenciari si ho desitgen -tal com els ha recordat la consellera de Justícia-, ens agradaria que ens visitessin a Lledoners, on podran comprovar de primera mà si som uns presos amb privilegis, bé sigui parlant amb nosaltres mateixos, bé sigui parlant amb altres interns del centre amb els quals convivim diàriament. I, de passada, podran avaluar el bon nom dels serveis penitenciaris catalans, guanyat gràcies a la tasca professional dels seus servidors públics."

 

Notícia relacionada: Junqueras: "La sentència pesarà com una llosa en la història d'Espanya"

 

Finalment, els diuen que davant "l'interès" de les seves declaracions consideraran la proposta aviat.

"Estem segurs que en proporció a l'interès que han posat en les seves declaracions, consideraran la proposta ben aviat i trobaran la manera que ens podem saludar personalment a Lledoners."

 

García Albiol: "No aniré a cap presó. És el seu xou, no el meu"

Xavier García Albiol ja ha respost a la petició i ha assegurat que no anirà a cap presó "prestant-me al seu circ mediàtic i frivolitzant amb la seva situació. Critica que hagin enviat la carta abans als mitjans i conclou: "És el seu xou, no el meu."

 

Resposta que intuïa el vicepresident Pere Aragonès, segons ha afirmat a "Els matins" de TV3.

"Crec que hi haurien d'anar i que no hi aniran perquè no podran mirar-los a la cara. Saben que estan empresonats preventivament sense judici per uns delictes que no han passat."

També han demanat la llibertat immediata dels presos els nou eurodiputats que els han visitat a Lledoners i demanen presència d'observadors internacionals al judici.

Intercanvi de tuits, Albiol-Puigdemont

El tuit d'Albiol ha tingut la rèplica de Carles Puigdemont, amb el qual s'ha iniciat un intercanvi de retrets. Puigdemont els qualifica de "carcellers" i els recorda que les acusacions de fiscalia també les van saber abans els mitjans que els advocats.

 

Albiol per la seva banda respon Puigdemont a qui anomena "capitan Araña" i "crack" per haver "embarcat tothom" i ara estar-se a la "mansió de Waterloo".

 

Finalment, Puigdemont retreu a Albiol no acceptar les resolucions dels tribunals europeus com el de Neumünster que diu, van voler "embarcar en les vostres obsessions"

 

Rivera: "No anirem a veure als que han intentat liquidar Espanya"

Albert Rivera, en nom de Ciutadans, ha estat contundent.

"Nosaltres no anirem a visitar a la presó als que han intentat liquidar Espanya. No tinc massa més a dir."

Rivera ha afegit que el govern d'Espanya els hauria de dir si reben cap tracte de favor a la presó i ha anunciat que demà mateix al Senat demanarà al ministre de Justícia, Fernando Grande-Marlaska un informe.

 

 

Catalunya, com un "narcoestat" o una dictadura

El PP ha criticat en diverses ocasions els suposats privilegis que tindrien els líders independentistes empresonats: a finals d'agost, el mateix Xavier García Albiol va assegurar, als passadissos del Parlament, que tenia "informació contrastada" d'aquests privilegis, que va qualificar de "greus i escandalosos".

A mitjans d'octubre va ser el president del partit, Pablo Casado, qui va aprofitar un acte a Màlaga per comparar Catalunya amb un "narcoestat" o una dictadura per aquests suposats privilegis.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatAlbert RiveraCarles PuigdemontInés ArrimadasXavier García Albiol PPCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut