Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Junqueras: "La sentència pesarà com una llosa en la història d'Espanya"

És la primera entrevista a Junqueras a la presó després de saber la petició de la fiscalia

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, assegura en una entrevista al diari "Ara", que la pena de 25 anys de presó que sol·licita la fiscalia per a ell és "una desproporció absoluta".

És la primera entrevista a Junqueras a la presó després de saber la petició del Ministeri Públic i l'Advocacia de l'Estat. Assegura que com més gran és la petició de pena, més creix la desproporció d'aquest cas.

"Hi ha una desproporció absoluta amb la realitat, i com més gran és la petició de pena més gran és la desproporció. Tothom sap que no hi ha delicte, que aquesta causa és una construcció que no té a veure ni amb la realitat ni amb com som nosaltres. Qualsevol persona honesta, de qualsevol sensibilitat, arriba a les mateixes conclusions."

En l'entrevista, Junqueras explica que va ser Raül Romeva qui li va explicar la petició de pena de la fiscalia. L'exconseller d'Afers Exteriors ho va sentir a la ràdio mentre feia esport a la presó.

 

 

El president d'ERC manté que la sentència d'aquest judici pesarà en la història d'Espanya. I està convençut que a la llarga es veurà l'error d'actuar per la via penal i no per la política.

"El judici i la sentència pesaran com una llosa en la història d'Espanya. Quan es miri amb perspectiva es veurà l'error que van cometre actuant per la via penal en lloc d'actuar per la via política."

 

Notícia relacionada: El relat de la fiscalia per argumentar i justificar el delicte de rebel·lió

 

Junqueras insisteix que a ells i a la resta de processats se'ls acusa de delictes que no han comès, basant-se en una violència que no va existir.

"Fa molt de temps que hem entès que fer raonaments jurídics no serveix per interpretar l'actuació del Tribunal Suprem i de la Fiscalia. Ens acusen de delictes que no hem comès basant-se en una violència que no ha existit. Parlar de rebel·lió és un escàndol."

Junqueras diu que la seva llibertat no pot dependre de si es dona suport als pressupostos generals de l'Estat, i veu dificultat per resoldre el conflicte català si continua havent-hi presos i exiliats. La solució, assegura, passa perquè els catalans votin sobre el seu futur.

De moment, però, insisteix a eixamplar la base de l'independentisme i no marcar-se terminis com es va fer abans de la DUI. També es mostra contrari a les llistes unitàries de l'independentisme i nega estar buscant un nou tripartit a Barcelona.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasJudici procésRebel·lióProcés catalàERCGovern empresonat
Anar al contingut