Barcelona/Madrid

Els indignats diuen que les eleccions no són cap punt d'inflexió

Les acampades dels indignats es mantindran almenys fins diumenge que ve. Asseguren que volen articular millor el sentit de la protesta, enllestir propostes polítiques i estendre la mobilització a barris i poblacions. D'altra banda, els concentrats a Barcelona traslladen la manifestació al 19 de juny, per coincidir amb la convocada a Madrid. Centenars de persones han tornat a passar la nit al ras a la plaça de Catalunya de Barcelona i a la madrilenya Puerta del Sol. Malgrat que aquest dilluns les acampades han registrat menys afluència de persones, els indignats diuen que el 22-M no és cap punt d'inflexió, i que els resultats dels comicis encara els refermen més en la necessitat d'un canvi.

Actualitzat
Els indignats mantenen les seves acampades, tant a Barcelona com a Madrid. Ho faran almenys fins diumenge, i han convocat una manifestació el 19 de juny.

Pels concentrats, les eleccions no són cap punt d'inflexió i a la plaça Catalunya tot continua igual. Reconeixen, però, que aquest dilluns hi ha hagut menys afluència de gent, malgrat que remarquen que això no significa que "el moviment s'estigui desinflant". Un dels indignats, però, ha deixat clar que "això continua, òbviament. La nostra indignació no s'ha parat, sinó que fins i tot s'ha incrementat. Segurament el que faltava és que el PP guanyés", ha dit.

Els organitzadors de l'acampada estan convençuts que el resultat electoral no ha d'influir en les acampades perquè el missatge de les mobilitzacions continua sent vàlid.

El cert és, però, que el resultat de les eleccions estava aquest dilluns en boca de tots, especialment dels ciutadans que s'acostaven a parlar amb els acampats. "Hem fet el tonto, l'esquerra s'absté i la dreta guanya. Hauríeu d'haver fet una crida a la participació", ha dit un pare de família que s'ha adreçat a la carpa d'informació. "Nosaltres no hem fet una crida a la participació perquè el nostre objectiu és que la gent pensi, no que la gent voti", li ha respost l'Ivan, participant d'una de les comissions.

"Les eleccions han demostrat que l'abstenció és molt alta i que aquests polítics no ens representen, per tant les acampades segueixen tenint sentit després de les eleccions", segons Juanjo, de la comissió de comunicació.

L'Oriol, de la comissió de l'extensió de l'acampada a la plaça Catalunya, reconeix que les eleccions "han canviat les circumstàncies". L'Oriol tem que un cop acabada la campanya electoral s'acabi la tolerància policial i que les autoritats aprofitin la celebració de la final de la Champions per desallotjar-los.

L'objectiu ara és estendre la mobilització amb assemblees als barris i debats en els quals intenten concretar les seves propostes.

Protesta indefinida a Tarragona i Lleida

Els indignats de Tarragona i Lleida han decidit mantenir l'acampada a la plaça de la Font i la plaça Ricard Vinyes de manera "indefinida". Les dues ciutats catalanes se sumen així a d'altres de l'Estat que també mantindran les mobilitzacions.

En tots dos casos, la decisió s'ha pres en una assemblea. "Hem decidit no marcar-nos un límit de permanència i que cada persona, de forma individual, decideixi fins quan es queda a l'acampada!", ha explicat Òscar Muñoz, un dels membres de la concentració de Lleida.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut