Washington

Els Estats Units garanteixen la igualtat d'accés a internet

Els reguladors nord-americans fixen normes més estrictes als proveïdors i prohibeixen els canals de pagament d'alta velocitat

RedaccióActualitzat

En una votació molt ajustada, la comissió independent del govern nord-americà que s'encarrega de regular les telecomunicacions ha decidit que no hi hagi internet a dues velocitats. Amb aquesta resolució, cap usuari ni empresa no podrà pagar ni cobrar per prioritzar els continguts propis respecte dels de la competència. Barack Obama havia apostat públicament per aquesta opció. En canvi, han perdut les grans empreses proveïdores d'internet, que haurien fet negoci amb el pagament d'un internet amb més prestacions.

Perquè hi hagi igualtat d'accés a internet, els reguladors nord-americans fixen normes més estrictes per als proveïdors i prohibeixen els canals de pagament d'alta velocitat. Les noves regulacions es publicaran al registre federal i hauran d'entrar en vigor trenta dies després. La Comissió Federal de Comunicacions considera internet un bé de servei públic. Les regles aprovades evitaran el bloqueig i les vies ràpides de pagament.

L'oposició republicana, en línia amb les grans operadores, denuncia que la decisió amenaça de mort la innovació, en un moment de ràpida transformació tecnològica, i compromet, diu, la qualitat de serveis en "streaming" o reproducció en temps real, com ara el que ofereix Netflix.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut