Barcelona

Els empresaris aplaudeixen la privatització del Prat i Barajas en ser el model de gestió més adequat

La gestió dels aeroports del Prat de Barcelona i de Madrid-Barajas serà privada. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. La notícia l'han rebut de manera favorable el Cercle d'Economia, la patronal catalana Fepime i la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquestes entitats sempre havien cregut que aquest model era el més adequat per l'aeroport barceloní. Tot i això, s'han mostrat prudents i no faran més valoracions fins que l'executiu espanyol doni més detalls del procés.

Actualitzat
La Cambra de Comerç de Barcelona veu positivament l'anunci del president del govern espanyol d'obrir la porta a la presència d'empreses privades als aeroports de Madrid i Barajas a través d'una concessió. Ara falta saber quin serà el paper de l'administració i institucions catalanes. Aquesta institució ha estat molt activa a reclamar la gestió privada del Prat i ja va plantejar la necessitat que en els aeroports que el Ministeri de Foment considera singulars -Barcelona i Madrid- la gestió recaigui sobre una societat mercantil, amb capital privat o públic-privat, que treballi en règim de concessió.

De la seva banda, el president del Cercle d'Economia i d'Abertis, Salvador Alemany, ha celebrat la decisió de José Luis Rodríguez Zapatero, en la qual "sempre ha cregut" l'organització empresarial. Alemany ha avançat que Abertis podria optar a la concessió dels aeroports de Barcelona i de Madrid un cop se'n sàpiguen els detalls i els requisits. Abertis ja està gestionant altres aeroports del món.

La patronal catalana Fepime ha mostrat la seva satisfacció per l'anunci de privatització de la gestió dels aeroports de Barajas i el Prat, que suposa "un primer pas per aconseguir una autonomia total i més pròxima a Catalunya d'una infraestructura tan important".
Anar al contingut