Oficines del Banc Sabadell a la Diagonal de Barcelona (Foto: Banc Sabadell)
Oficines del Banc Sabadell a la Diagonal de Barcelona (Foto: Banc Sabadell)
Barcelona

Els beneficis del Banc Sabadell cauen un 33% el primer trimestre de l'any

La crisi econòmica ha sacsejat i amb força el sector bancari i financer. El Banc Sabadell va perdre un 33% dels seus beneficis nets el primer trimestre del 2010, si es compara amb el mateix període de l'any anterior. En total, l'entitat ha ingressat 108 milions d'euros, segons un comunicat de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. La caiguda de beneficis és resultat, segons l'empresa, de la caiguda de les plusvàlues per la venda d'actius i d'un augment de les dotacions per insolvències i sanejament de valors i immobles.

Actualitzat
L'empresa va ingressar 4 milions d'euros en plusvàlues per la venda d'actius, quan en el mateix període de l‘any passat va obtenir-ne 30 milions.

En contraposició a aquestes dades més negatives, el Banc Sabadell destaca que ha registrat un increment de clients: un 47% de particulars i un 74% d'empreses. A més, la inversió bruta en crèdits va créixer un 1,2% fins a apropar-se als 65.000 milions d'euros i els préstecs hipotecaris ho van fer un 3,6%.

La morositat es va situar en un 4%, davant del 2,8% del mateix trimestre del 2009. Aquest percentatge és inferior al 5% de la mitjana espanyola.
Anar al contingut