Elisenda Alamany ha dimitit com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament (ACN)
Elisenda Alamany ha dimitit com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament (ACN)
Barcelona

Elisenda Alamany dimiteix com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament

Diu que és "un pas gens fàcil" però que és "necessari per seguir endavant"

RedaccióActualitzat

Elisenda Alamany ha decidit dimitir com a portaveu parlamentària de Catalunya en Comú-Podem. Ho ha anunciat ella mateixa aquest dilluns al matí a Twitter i al seu canal de Telegram. Diu que és "un pas gens fàcil" però que és "necessari per seguir endavant".

Al text amb el qual ha comunicat la seva decisió, Alamany assegura que la seva força política no està funcionant com esperava:

"Lamento afirmar que som lluny d'allò que volíem superar i que es repliquen dinàmiques i posicionaments polítics que recorden massa altres grups parlamentaris que ens havien precedit."

"La discrepància no calla per comoditat, ni es fa qualsevol cosa per mantenir un càrrec. És per això que he decidit renunciar al càrrec de portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem."

"Considero que, tenint en compte la situació actual, altres companyes ho podran fer millor que jo al capdavant del nostre grup."

 

Notícia relacionada: Sobiranistes obre la caixa dels trons als comuns i Alamany diu que n'assumirà el cost

 

"Nova política" allunyada de "males pràctiques"

En el comunicat, Alamany s'ha queixat del que ha definit com a "la pressió" i "la tensió" rebudes els últims mesos pel grup parlamentari, i ha afirmat que vol treballar per construir "una nova política" allunyada de "males pràctiques":

"Quan vam dir que volíem construir una força política nova era perquè crèiem que havia de ser, també, per intentar fugir de dinàmiques velles. Aquests darrers mesos, s'ha constatat la pressió i la tensió cap a posicionaments polítics i la voluntat per part d'alguns a l'hora d'intervenir l'organització del grup parlamentari."

"Estic convençuda que cal continuar construint una nova política que ens allunyi de determinades "males pràctiques". En aquest sentit, no vull desaprofitar el moment per agrair a la gran majoria de periodistes la seva professionalitat i el seu compromís amb el rigor i l'ètica."

"Avui, toca fer aquest pas. Un pas per ser més forts en el repte de continuar desenvolupant els valors dels Comuns, aquells que van fer-nos guanyadors. Continuaré compromesa a construir un país nou i en comú des del sobiranisme progressista."

Notícia relacionada: Alamany es disculpa per un antic blog amb un escrit despectiu contra els espanyols

ARXIVAT A:
Procés catalàEn comú
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut