País Valencià

El xinès s'imparteix a les aules del País Valencià

Una desena d'instituts públics valencians ofereixen als alumnes d'ESO la possibilitat d'estudiar el xinès. Ara la iniciativa, que és extraescolar, s'ampliarà també als alumnes de Batxillerat i FP. L'assignatura és una introducció a la llengua i a la cultura xineses.

Actualitzat
A mesura que la Xina va agafant més pes comercial, cada vegada hi ha més interès que les noves generacions aprenguin mandarí. Prova d'això es troba al País Valencià, on una desena d'instituts públics valencians ofereixen als alumnes d'ESO la possibilitat d'estudiar el xinès. Una prova de l'èxit de la iniciativa és que les classes s'ampliaran també als alumnes de batxillerat i de FP, com a matèria extraescolar.

El curs anterior es va fer un tímid intent de caràcter experimental i ara hi ha 10 centres docents valencians que imparteixen l'assignatura  Introducció a la llengua i la cultura xinesa. 200 alumnes que reben 20 hores lectives. Una iniciativa que es pretén ampliar com activitat extraescolar.
La introducció a la llengua i la cultura xinesa és una matèria optativa en tercer i quart curs de l'Educació Secundària Obligatòria. Deu centres docents del País Valencià s'han acollit a aquesta oferta que la Conselleria d'Educació ha llançat en col·laboració amb una ONG de la República Popular Xinesa, que escull i paga el professorat. S'han apuntat 200 alumnes que sobretot es proposen iniciar-se en l'aprenentatge oral.

L'estreta relació comercial  entre València i el país asiàtic ha fet créixer l'interès. Però la Xina és el primer receptor de les exportacions valencianes.
Educació ampliarà l'oferta als estudiants de Batxillerat i de Formació Professional perquè així ho han demanat associacions empresarials. Per exemple, a Onil, on hi ha nombroses empreses de joguines. Segons el director general d'ordenació i centres docents del País Valencià, Rafael Carbonell, amb aquesta inciativa es respon a "la demanda de determinats sectors de la formació professional que ens sol·liciten que els nostres tècnics siguin capaços de dominar la llengua xinesa".

Una formació que serà extraescolar i voluntària. A més d'incorporar el xinès mandarí com a optativa, la Conselleria d'Educació ha editat una guia del xinès al valencià que va dirigida als 14.000 xinesos que viuen al País Valencià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut