Moscou

El txetxè que va dir que havia organitzat el crim de Nemtsov nega ara la seva confessió

Zaur Dadaev assegura en una entrevista a un diari rus que no és culpable i que la confessió del crim la va fer després de ser apallissat

RedaccióActualitzat

El txetxè Zaur Dadaev, que va confessar ser l'autor intel·lectual i organitzador de l'assassinat del líder opositor rus Borís Nemtsov, s'ha desdit de la seva declaració en una entrevista amb el defensor dels presos, publicada aquest dimecres al diari "Moskovski Komsomolets". En aquesta entrevista, Dadaev explica: "Per la ràdio diuen coses horribles de nosaltres [els cinc detinguts pel crim]. Creia que a Moscou podria explicar-li tota la veritat a la jutge, dir-li que no sóc culpable. Però la jutge ni tan sols em va deixar parlar."

L'exagent de les forces especials de Txetxènia, detingut divendres passat, denuncia que la confessió la va fer després de ser apallissat i de rebre amenaces dels agents que el van capturar. Segons Dadaev, "m'han tingut dos dies emmanillat, amb grillons als peus i una bossa de plàstic al cap. Em cridaven tota l'estona 'Has matat tu Nemtsov?'. I jo contestava que no."

Zaur Dadaev assenyala que va accedir a confessar quan li van prometre que deixarien en llibertat el seu amic i antic company del batalló del Ministeri de l'Interior de Txetxènia, que també està detingut per l'assassinat de l'opositor rus. "Vaig acceptar, vaig pensar que d'aquesta manera el salvaria i arribaria viu a Moscou", diu Dadaev.

Aquest dimarts, la jutge Natàlia Muixikova va anunciar que el detingut havia confessat la seva implicació en l'assassinat de Nemtsov i va dictar presó preventiva contra ell i els altres quatre detinguts. Tant l'advocat de Nemtsov com altres col·legues del lletrat dubten de la pista islamista esgrimida per les autoritats que investiguen el cas. Vadim Prokhorov, defensor de l'opositor rus, destaca que el crim "va ser, amb tota seguretat, planificat", amb la participació dels serveis secrets del país. L'assassinat "va passar davant de les mateixes muralles del Kremlin".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut