Barcelona

El tramvia per la Diagonal serà viable si està acabat el 2022, segons l'ATM

Un estudi assegura la viabilitat econòmica del projecte només si es fa de Glòries a Francesc Macià en línia recta

Actualitzat

L'estudi de l'Autoritat del Transport Metropolità, a què ha tingut accès TV3, avala la viabilitat econòmica de la connexió del tramvia per la Diagonal, però només si es fa de punta a punta, és a dir, de Glòries a Francesc Macià; i sempre que entrés en funcionament 10 anys abans que acabi la concessió.

La concessió del Trambaix i el Trambesòs acaba el 2032 i, per tant, hauria d'estar acabat l'any 2022. Segons aquest estudi, l'explotació dels 30 anys de concessió permetria amortitzar el 100% de la inversió en infraestructura.

D'aquesta manera no caldria ni allargar els terminis ni canviar les condicions de la concessió. Quedaria pendent, però, el cost dels nous combois.

Les dades arriben en ple rebombori pel ple de divendres. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no retirarà la proposta de connexió del tramvia per la Diagonal i fa una crida a Esquerra, que és imprescindible per tirar-la endavant.

"El que els demanaria és que pensin en els seus votants que pensin en els ciutadans i que pensin en la ciutat de Barcelona més enllà de qualsevol interès partidista."

Una enquesta feta per TRAM, l'empresa privada que gestiona el tramvia, diu que un 52% dels ciutadans estarien a favor de la unió del tramvia entre Francesc Macià i les Glòries. Per Esquerra, l'enquesta no ajuda a votar-hi a favor.

"Hem vist com aquesta confusió entre el que és públic i el que és privat continua fint i tot en l'enquesta que han passat avui que han dit que era una enquesta de l'ajuntament quan en realitat és l'enquesta de l'empresa privada que explota el tramvia."

Notícia relacionada: Marxa festiva ciutadana per exigir la unió del tramvia per la Diagonal

 

Amb l'estudi de l'ATM i l'enquesta de TRAM, l'Ajuntament vol posar una mica més de pressió als republicans a quatre dies de la celebració del ple.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut