Madrid

El temporal col·lapsa els accessos a Madrid i deixa sense llum dos milions de persones a França

Onada de fred siberià a la major part de l'estat espanyol, on l'alerta ja s'ha decretat en 51 províncies. S'han tancat vuit ports de muntanya de la xarxa secundària de carreteres i fan falta cadenes en altres disset, sobretot al principat d'Astúries. I és que els termòmetres de Burgos, per exemple, han arribat a marcar els 17 graus negatius, un fet que no passava des del 1971. Madrid, però, és una de les comunitats més sacsejades pel temporal: els accessos a la capital han quedat col·lapsats, a l'A-5 s'han format plaques de gel i les tres línies d'autobusos que la recorren han quedat suspeses. El PP ha criticat la falta de previsió del govern espanyol. Mentrestant, a altres punts d'Europa, el temporal també ha provocat problemes a les infraestructures i almenys trenta morts. A França, dos milions de persones s'han quedat sense llum durant una hora.

Actualitzat
A les principals ciutats espanyoles, les temperatures màximes han estat excepcionalment baixes. A Madrid, els termòmetres han arribat a marcar -10 graus i en altres punts, com Burgos i Lleó, s'ha arribat als 17 graus negatius.

El temporal ha col·lapsat els accessos a Madrid, ha afectat especialment l'A-5, però els autobusos interurbans han recuperat la normalitat. Les baixes temperatures han disparat les trucades als telèfons al Samur Social per atendre les persones que viuen al carrer. Hi ha hagut fins a 40 trucades, quan la mitjana, en situacions de fred intens, és de 18.

El PP critica el govern 

El portaveu popular de Foment, Andrés Ayala, ha criticat que el govern espanyol no hagi pres les mesures necessàries per evitar el "col·lapse" que hi ha hagut a Espanya arran del temporal i ha qualificat d'"inacceptable" que el Ministeri de Foment hagi "tornat a fallar".

Patinada de Navarro


Les plaques de gel que hi ha als carrers de Madrid han jugat una mala passada al director general de Trànsit. Pere Navarro circulava amb moto i ha passat pel damunt del glaç. Ha patinat, ha caigut a terra i la moto a sobre. Navarro ha tingut un esquinç en una cama.

Almenys trenta morts a Europa

L'onada de fred que sacseja la resta d'Europa ha deixat almenys trenta morts, la majoria a Polònia i a la República Txeca. La major part de les víctimes mortals són persones sense sostre.

A França, també hi ha hagut problemes en les infraestructures elèctriques. Aquest dilluns al migdia dos milions de persones s'han quedat sense llum durant una hora a la Provença. La companyia ha interromput el subministrament elèctric per un "incident tècnic". Segons han explicat fonts de la companyia, un consum elèctric molt elevat a causa de les baixes temperatures hauria estat la causa d'aquest incident, que ha obligat a aturar el subministrament. L'electricitat s'ha restablert cap a tres quarts de tres del migdia.

A l'altra banda de l'Atlàntic

A la costa est dels Estats Unit també hi ha arribat una gran tempesta que ha provocat la mort d'almenys cinc persones en accidents de trànsit i ha deixat 40 centímetres de neu a la capital, Washington, una cosa mai vista des del 1932.

El Capitoli ha quedat completament blanc, els cotxes no podien circular i les màquines treballaven sense descans per retirar la neu. S'ha demanat als ciutadans que ho puguin fer que netegin els carrers.
Anar al contingut