Façana del Tribunal Constitucional, a Madrid
Façana del Tribunal Constitucional, a Madrid
Madrid

El TC declara inconstitucional per unanimitat la llei del referèndum, que estava suspesa

El Constitucional afirma que, amb l'aprovació de la llei per part del Parlament, s'ha posat en "risc màxim" tots els ciutadans de Catalunya

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional la llei del referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya, que estava suspesa cautelarment arran del recurs presentat pel govern espanyol. La decisió s'ha pres per unanimitat.

La sentència, de 46 fulls, argumenta que "el Parlament de Catalunya, amb un desconeixement ple de la lleialtat constitucional i del principi democràtic, es va situar per complet al marge del dret i va entrar en una via inacceptable".

"Aquesta via ha suposat posar tots els ciutadans de Catalunya en una situació de risc màxim perquè es queden sense els drets que els atorguen tant la Constitució com l'Estatut d'Autonomia".

La llei del referèndum ha via estat suspesa cautelarment el 7 de setembre, l'endemà de la seva aprovació,  i, ara, ha estat privada de qualsevol legitimitat en la sentència definitiva.

El govern espanyol va presentar recurs contra aquesta llei aprovada al Parlament de Catalunya en un controvertida sessió en què l'oposició ja va manifestar el seu desacord per la forma com es tirava endavant.

En el recurs el govern de Rajoy que l'aprovació d'aquesta llei era "un dels afrontaments més grans de la Constitució espanyola per part d'un parlament autonòmic que es pot concebre en un estat democràtic i de dret."

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut