El surf com a teràpia per ajudar nens amb autisme

Actualitzat

A Sitges, una quarantena de nens i nenes amb autisme i una quarantena de monitors fan surf terapèutic. Per alguns, és un gran repte, però tots ho acaben aconseguint. Formen part de l'associació sense ànim de lucre Més que Surf, i l'estil que practiquen és el pàdel surf. El programa que ofereix l'associació és setmanal i dura dos mesos.
 


Tal com explica Adrián Esteve, l'impulsor de Més que Surf, els monitors ajuden, acompanyen i dinamitzen les classes. Però procuren, sobretot, que els serveixin com a teràpia.
 

"Vaig desenvolupar un programa de surf terapèutic on els nens utilitzen el surf, el vincle amb el monitor i el mar, per generar un canvi positiu en ells. N'hi ha que no saben demanar ajuda i nosaltres fem que demanin ajuda, estimulem la comunicació, fem tallers d'habilitats socials, nens que són poc autònoms els ensenyem a dutxar-se i a vestir-se..."


Ramon Miret, monitor, explica que l'objectiu principal de l'activitat, però, és aconseguir que els nens guanyin confiança en ells mateixos i que sàpiguen aplicar-la, també, a altres situacions més quotidianes.
 

"Creiem que el vincle que es crea amb el monitor d'estar a dins de l'aigua, de fer un esport considerat de risc, que potser els pares no creien que poguessin fer... Els donem molta confiança perquè després, a la vida real, puguin encarar altres coses de la vida rutinària."


 

 


Els pares dels nens que participen a l'activitat es mostren satisfets amb els resultats i confirmen que noten canvis en els seus fills.
 

"Aquesta és la tercera sessió i el que ens enduem és l'alegria que té ell, la tranquil·litat amb què arriba a casa, més comunicació..."


Per assegurar que la teràpia pugui seguir sent gratuïta, l'associació Més que Surf ha llançat una campanya de crowdfunding. Actualment, es financia amb donatius i rep la col·laboració del Club de Surf local.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut