Moscou

El sisè turista espacial de la historia s'enlaira a bord de la nau russa "Soyuz"

La nau russa "Soyuz" s'ha enlairat aquest diumenge al matí amb el sisè turista espacial de la historia a bord. Es tracta del milionari nod-americà Richard Garriot, de 47 anys, que ha pagat 30 milions de dòlars per aquest viatge. A la nau també hi viatgen 3 tripulants més, rumb l'Estació Espacial Internacional on està previst que es faci el relleu de la tripulació actual. En aquest viatge s'hi transporta també l'ADN digitalitzat del científic Stephen Hawking i del còmic Stephen Colbert per poder-lo descodificar a l'espai si, a la terra, s'hi produís alguna catàstrofe global.

Actualitzat

El viatge durarà 12 dies i Garriot estarà uns deu minuts a la plataforma orbital on s'ha de fer el canvi de tripulació. Després, retornarà a la Terra el proper dia 24, juntament amb els cosmonautes que deixen l'Estació Espacial Internacional. A més d'emportar-se l'ADN digitalitzat de Hawking i Colbert, el milionari té la intenció de realitzar alguns experiments científics durant la seva estada a la plataforma orbital.

El sisè turista espacial és fill d'un astronauta de la NASA i va fer fortuna amb la indústria dels videojocs i és conegut per algunes excentricitats, com la de ser l'única persona que té un vehicle privat a la Lluna, un vehicle lunar que va comprar als soviètics després que l'abandonessin.

Anar al contingut