La bandera de la dictadura del general Francisco Franco
La bandera de la dictadura del general Francisco Franco
Salinas

El rodeo més important de Califòrnia ha homenatjat durant anys el seu passat espanyol amb la bandera franquista

La recerca per escollir la bandera que desfilaria es va realitzar a través d'internet, sense consultar a les autoritats espanyoles ni a experts en heràldica

RedaccióActualitzat

El rodeo més important de l'estat de Califòrnia fa anys que homenatja el seu passat espanyol amb una bandera equivocada, la de la dictadura de Franco.

L'error va ser detectat per un turista andalús que va acudir a aquest esdeveniment el 16 de juliol. Antonio Atienza, un periodista veterà i aficionat a la fotografia, va captar el moment en el qual la bandera franquista desfilava amb altres insígnies, entre les quals una d'espanyola del segle XVIII, durant l'espectacle eqüestre.

El vicepresident segon del rodeo, Brent Eastman, reconeix l'error, però nega que hi hagi mala fe. Assegura que no recorda des de quan fan servir la bandera franquista i atribueix la culpa a internet.

Eastman ha admès que la recerca per escollir les banderes es va fer a través d'internet, sense consultar a les autoritats espanyoles ni a experts en heràldica.

Sigui com sigui, la bandera franquista no onejarà més al rodeo:

"Som molt sensibles a coses com aquestes i si tenim la bandera equivocada ens en desfarem. La reemplaçarem per la bandera correcta immediatament."

El cònsol general d'Espanya a San Francisco, Diego Muñoz, que no tenia constància de la desfilada de banderes, ha ofert assessorament als organitzadors de l'esdeveniment.

La intenció dels responsables era simbolitzar amb les banderes espanyoles dos episodis històrics: l'arribada dels espanyols a les terres californianes l'any 1542 i el començament de les missions de Juníper Serra el 1769.

 

Anar al contingut