Discurs del rei sota l'atenta mirada de Rajoy (EFE)
Discurs del rei sota l'atenta mirada de Rajoy (EFE)
Madrid

El rei agraeix als ambaixadors estrangers el "suport sense fissures" sobre Catalunya

Felip VI ha subratllat el suport de la comunitat internacional davant "la crisi més greu que ha afrontat Espanya en la història recent"

RedaccióActualitzat

Trobada de Felip VI amb el cos diplomàtic acreditat a Madrid. En el seu discurs, el rei ha agraït als ambaixadors el suport de la comunitat internacional a l'estat espanyol davant la "greu crisi" de Catalunya.

"Vull agrair-los el suport sense fissures que la comunitat internacional ha ofert a Espanya davant la crisi més greu que hem hagut d'afrontar en la nostra història recent, una crisi que ha posat a prova valors i principis, que no són només espanyols, sinó europeus i universals: el valor de la convivència i la concòrdia en la diversitat, el valor del respecte a la democràcia i a l'estat de dret."

Paraules del monarca en un acte solemne al Palau Reial, on estava acompanyat per la reina Letícia, Mariano Rajoy i el ministre d'Afers Estrangers, Alfonso Dastis.

Davant d'uns 300 convidats, Felip VI ha destacat que Espanya és "un país obert, plural i compromès" que contribueix a "la seguretat col·lectiva", a la resposta a grans crisis com la dels refugiats i migrants i a "un món més equitatiu i sostenible". El sobirà espanyol ha remarcat: "Som, sobretot, conscients del valor de la democràcia i de l'estat de dret."

El monarca també ha assenyalat, en aquesta recepció amb els ambaixadors, que la Unió Europea afronta "un dilema decisiu" que requereix "un lideratge fort". En aquest sentit, Felip VI ha dit que la UE ha apostat per "la continuïtat i la qualitat dels valors i interessos compartits" amb els Estats Units, i ha desitjat tenir amb Rússia "una relació constructiva" que permeti un espai euroasiàtic basat "en la confiança i el respecte mutu".

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut