Imatge de recurs d'una bata de metge
Imatge de recurs d'una bata de metge
Londres

El Regne Unit imposa un examen anual als metges per determinar si poden seguir exercint

Els metges britànics s'hauran de sotmetre obligatòriament a una avaluació, cada any, per mesurar el seu rendiment professional i, al cap de 5 anys, aquestes proves determinaran si podran seguir exercint.

RedaccióActualitzat
Exàmens anuals i revàlides cada cinc anys per als metges britànics. El govern del Regne Unit ha anunciat una avaluació periòdica dels seus professionals de la salut. Cada any hauran de fer un examen per mesurar el seu rendiment professional i, al cap de 5 anys, aquestes proves determinaran si podran seguir exercint la seva professió.

Segons ha anunciat el ministre de Sanitat, Jeremy Hunt, els primers exàmens es començaran a fer el mes de desembre i s'aniran implantant de forma progressiva. La decisió sobre quins doctors podran seguir exercint i quins no anirà a càrrec del Col·legi General de Metges.

El govern britànic vol combatre el que considera "deficiències" de coneixements d'una petita part del col·lectiu de metges. Segons els càlculs de Londres, un 0,7% dels 220.000 facultatius del país rendeixen per sota del que s'espera. És a dir, 1.540 professionals. L'Administració considera significatiu aquest percentatge.

Bona acollida

La resposta de les entitats del sector ha estat bastant positiva. El director general del Col·legi General de Metges, Niall Dickson, ha qualificat la reforma de "moment històric" perquè considera que millorarà la qualitat del sistema.

L'Associació Mèdica Britànica també ha aplaudit la mesura, però recorda que els doctors ja ofereixen als seus pacients un servei d'alta qualitat. A més, reclamen que els exàmens no suposin més burocràcia en el Servei Nacional de Salut.

Actualment, al Regne Unit, no hi ha cap sistema obligatori que avaluï el rendiment dels metges, una situació que s'havia comparat amb la d'altres col·lectius professionals, com els pilots de les línies aèries, que sí que han de passar revàlides regulars.
Anar al contingut