Càrrega de la policia espanyola (Reuters)
Càrrega de la policia espanyola (Reuters)

El regal a la policia de l'1-O podria suposar un delicte de suborn

Es tracta d'un cap de setmana ofert per una associació d'hotelers de Múrcia, Hostetur, als policies i guàrdies civils que van participar en les càrregues policials de l'1 d'Octubre

RedaccióActualitzat

El regal en forma de cap de setmana ofert per una associació d'hotelers de Múrcia, Hostetur, als policies i guàrdies civils que van participar en les càrregues policials de l'1 d'Octubre podria ser considerat un delicte de suborn.

 

 

Així ho va expressar ahir, al "Més324", el catedràtic de Dret Penal de la UB, Joan Queralt.

Després de consultar altres experts en dret, aquests també creuen que si els cossos de seguretat accepten aquest regal, per a ells i les seves famílies, podria ser constitutiu de suborn impropi, tal com recull l'article 422 del Codi Penal, i podria comportar penes de presó de sis mesos a un any, suspensió de feina i de càrrec públic.

 

 

Aquestes mateixes penes també podrien ser per al particular que fa el regal.

La patronal de Múrcia ha ofert a 210 agents l'allotjament d'un cap de setmana a l'abril, excursions i sopar de gala per agrair-los la seva actuació a Catalunya durant l'1 d'Octubre.

Algunes associacions de juristes independentistes s'estan plantejant posar una querella si finalment s'accepta el regal.

Anar al contingut