L'expresident de la Generalitat i senador del PSC José Montilla segueix la votació del 155 al Senat des d'una pantalla de televisió a l�…
L'expresident de la Generalitat i senador del PSC José Montilla segueix la votació del 155 al Senat des d'una pantalla de televisió a l'hemicicle. Horitzonal. 27/10/2017

El PSOE multa Montilla amb 300 euros per no haver votat el 155 al Senat

L'expresident català va sortir de la sala durant la votació

Actualitzat

La direcció del Grup Socialista al Senat ha sancionat amb una multa de 300 euros l'expresident de la Generalitat José Montilla per haver-se absentat durant la votació que va aprovar la posada en marxa de l'article 155, segons assegura eldiario.es.

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC va abandonar l'hemicicle del Senat moments abans que la cambra alta espanyola autoritzés el govern espanyol perquè apliqués l'article 155 de la Constitució a Catalunya. En virtut d'aquest article, que continua vigent, el govern de Mariano Rajoy va fulminar el govern de Puigdemont, va dissoldre el Parlament de Catalunya i va convocar eleccions autonòmiques.

 

Montilla, que va seguir la votació des d'un televisor a la Sala dels Passos Perduts, va assegurar que era per ell "la millor manera" d'exposar la seva posició "com a socialista". L'expresident català va explicar que no podia votar en contra del 155, però també va criticar durament els "despropòsits" del govern de Puigdemont i el Parlament.

Francesc Antich, també

Montilla no és l'únic a qui s'ha multat. També s'ha imposat la mateixa sanció a l'expresident socialista balear Francesc Antich, que també va optar per marxar i no votar la intervenció de la Generalitat de Catalunya.

El reglament del grup socialista preveu sancions d'entre 200 i 600 euros als parlamentaris que s'absentin de les votacions sense autorització prèvia.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut