Bilbao

El PSE no promourà la investidura de López fins que sigui evident que Ibarretxe no té prou suport

Els socialistes bascos no començaran els contactes per investir Patxi López lehendakari fins que quedi en evidència que Juan José Ibarretxe, del PNB, no disposa de prou vots per ser reelegit. Ho ha dit el dirigent del PSE Rodolfo Ares, que ha afegit encara s'ha de veure qui donarà suport a la investidura de Patxi López a banda del PP i de UPyD. Des de Catalunya, el president Montilla ha defensat el seu company socialista com a futur lehendakari basc.

Actualitzat
El responsable d'Organització del PSE-EE, Rodolfo Ares, ha advertit que la candidatura com a lehendakari de Patxi López podria tenir el suport de partits que encara "no s'han posicionat", i ha explicat que el seu partit s'espera a postular el seu candidat fins que el PNB hagi descartat obtenir el suport necessari per investir el seu candidat, Juan José Ibarretxe.

A partir d'aquest moment, caldrà veure què passa. "Hi ha altres partits -en referència a PP i UPyD- que han expressat públicament la seva aposta pel canvi a la lehendakaritza", ha afegit. Ares ha afirmat que el PSE parlarà amb tothom, no només per aconseguir el suport de cara a la investidura, "sinó també per obtenir un govern amb el màxim de suports possibles", per tal d'aconseguir estabilitat. El socialista ha especificat que també parlaran amb el PNB i que "serà aclaridor" veure si dóna suport a López.

Montilla defensa la investidura de Patxi López

El president de la Generalitat ha apostat clarament pel seu company socialista Patxi López com a futur lehendakari. En una entrevista radiofònica, José Montilla ha defensat la legitimitat de qualsevol candidat a formar una majoria parlamentària, encara que no hagi guanyat les eleccions.

"La majoria parlamentària que donava suport a Ibarretxe en aquests moments és minoria, i la minoria que era oposició ara és majoria" ha dit Montilla, que ha afegit que "en un sistema com el nostre qui mana són les majories parlamentàries".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut