Barcelona

Anasagasti avisa de les conseqüències a Madrid d'un pacte PSE-PP

Després que el PSE hagi deixat clar que la seva opció preferent és governar en solitari, els nacionalistes bascos ho tenen força complicat per tornar a governar, ja que només pactarien si Ibarretxe és el lehendakari. En declaracions a TV3, el senador Iñaki Anasagasti ha parlat dels possibles escenaris polítics que es plantegen a Euskadi, després de les eleccions de diumenge.

Actualitzat
Tot i guanyar les eleccions, el PNB no té garantit el govern i per això ja ha iniciat les negociacions, començant pels socialistes. El PSE, en canvi, ho té millor; estaria disposat a governar en solitari i convertir Patxi López en lehendakari. Però, si no és així, els socialistes també tenen la tranquil·litat de saber que compten amb el suport del PP i el partit de Rosa Díez per formar govern.

En declaracions al programa "Hora Q" de TV3, però, el senador Iñaki Anasagasti ja ha afirmat que no seria lògic que el PSE pacti amb els populars només a Euskadi, amb l'únic objectiu de fer fora els nacionalistes d'Ajuria Enea, i ha advertit que, si fos així, això tindria conseqüències a Madrid. El nacionalista ha dit que Patxi López té una "obsessió" per ser lehendakari, i s'ha preguntat per què el PNB hauria de donar suport a Zapatero si no governa al País Basc. "No som masoquistes", ha afegit.

Anasagasti també ha assegurat que l'única manera que els socialistes tenien de governar era excloent l'esquerra abertzale, cosa que ha qualificat d'anomalia democràtica. De tota manera, el senador ha deixat clar que, si el PNB acaba pactant amb el socialistes, en cap cas Patxi López serà lehendakari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut