Reacció de Vucic després de guanyar les eleccions amb majoria absoluta (Reuters)
Reacció de Vucic després de guanyar les eleccions amb majoria absoluta (Reuters)
Belgrad

El primer ministre serbi, el conservador Aleksandar Vucic, guanya clarament les eleccions

Amb un discurs proeuropeista, el partit de Vucic s'imposa amb majoria absoluta, seguit dels socialistes i de l'extrema dreta, que torna a entrar al Parlament

RedaccióActualitzat

El partit del primer ministre serbi, el conservador Aleksandar Vucic, ha guanyat amb contundència les eleccions legislatives anticipades que s'han fet a Sèrbia. Amb el recompte dels vots ja ben avançat, Vucic hauria tingut al voltant d'un 51%, davant del Partit Socialista i la formació ultra Partit Radical Serbi.

El primer ministre celebrava ahir a la nit la majoria absoluta aconseguida tot i les mesures d'austeritat aplicades pel seu govern. Vucic ha confirmat la voluntat de continuar la via de la integració europea, sense trencar, però, els vincles amb Rússia i la Xina. 

Els socialistes es mantenen com a segona força parlamentària, amb poc més d'un 11%. I el partit d'extrema dreta que lidera Vojislav Seselj -absolt pel Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia- torna al Parlament després d'uns anys d'absència. I ho fa com a tercera força, obtenint entre el 7% i el 8% dels vots.

Anar al contingut