El preu de les castanyes, puja; el dels panellets, es manté

Aquest dilluns és el dia de més consum de castanyes i panellets, encara que el pont de Tots Sants ha afavorit que en mengem durant diversos dies

RedaccióActualitzat


Durant aquests dies, els catalans menjarem 250.000 quilos de panellets de pastisseria, 900 tones de castanyes i 750 tones de moniatos. El fet que aquest any la Castanyada coincideixi amb un pont afavoreix que mengem aquests aliments durant diversos dies.
Pel que fa als preus, els panellets es mantenen estables, tot i que els pinyons s'han abaratit força perquè n'ha augmentat l'oferta.
Des del Gremi de Pastisseria de Barcelona i província mantenen la previsió de vendes respecte a l'any passat amb els gustos de sempre com a productes que més es consumeixen, com explica el president, Elies Miró.

"Jo crec que hi ha uns clars sabors com el pinyó i l'ametlla. Aquests no fallen mai. Són l'estrella."

El seu preu no ha variat respecte a l'any passat. Un quilo de panellets artesanals de pastisseria costa entre 40 i 50 euros i conté unes 35 unitats.
L'altre ingredient principal d'aquests dies són les castanyes. Aquesta temporada són tardanes i això fa que siguin de molt bona qualitat. Des de Castanya de Viladrau, el seu gerent, en Quim Soler, ens parla del preu:

"De l'any passat a ara, més o menys, s'ha incrementat mig euro."

Segons la mida, un quilo de castanyes va dels 7 als 11 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut