Moscou

El president d'Ossètia del Sud expulsa el seu govern i declara l'estat d'emergència

Eduard Kokoity, el president d'Ossètia del Sud, ha expulsat el seu govern i ha declarat l'estat d'emergència a la regió separatista georgiana. Una emergència que s'allargarà fins al pròxim 17 de setembre; és a dir, un mes, segons ha informat al portaveu del líder osseta, Tamara Kelejsaeva. El càrrec de primer ministre l'ha assumit de manera provisional l'expresident Boris Chochiev, actualment copresident de la Comissió Mixta de Control per la solució del conflicte amb Geòrgia.

Actualitzat

El govern no ha explicat el motiu de la seva decisió de cessament. Tanmateix, la premsa local assegura que, en una reunió que va tenir lloc aquest diumenge, Kokoity va criticar amb duresa el seu gabinet per l'actuació que ha portat a terme durant la fase d'assistència humanitària i recuperació després de l'atac que l'exèrcit de Geòrgia va portar a terme el passat 8 d'agost a la capital, Tsjinvali.

L'acció té lloc el mateix dia que el president del país, Mikhaïl Shakaixvili, ha anunciat que estendria la mà a converses amb Rússia i que el Kremlin s'havia compromès a iniciar la retirada de les seves tropes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut