Tbilisi

L'ajuda humanitària comença a arribar a Geòrgia, devastada després de cinc dies de conflicte

Els cinc dies de conflicte armat per Ossètia del Sud han provocat un veritable drama humà, que tant Geòrgia com Rússia han titllat de catàstrofe humanitària. Uns 1.600 morts, centenars de ferits i uns 100.000 desplaçats i refugiats n'és el resultat. La tan necessitada ajuda humanitària ha començat a arribar a Geòrgia amb el primer avió de l'Agència de les Nacions Unides per als refugiats, l'Acnur.

Actualitzat

L'ajuda humanitària comença a arribar a Geòrgia. El primer avió de l'Acnur ja ha aterrat a l'aeroport de Tbilisi amb 34 tones de tendes, menjar enllaunat, mantes i més ajuda de primera necessitat.

El conflicte entre Rússia i Geòrgia per Ossètia del Sud ha causat més de 1.600 morts, centenars de ferits i uns 100.000 desplaçats i refugiats, a més de la devastació massiva d'habitatges i altres infraestructures.

Després de l'anunci d'alto al foc, els primers refugiats de la capital osseta han començat a tornar a casa i han vist de primera mà el resultat dels bombardejos, que han destrossat milers de llars. Altres comencen a atrevir-se a sortir dels seus amagatalls entre els carrers buits i els edificis que encara fumegen.

Les autoritats locals calculen que un 80% de la població de Gori, una de les ciutats més castigades per l'atac, ha marxat de la ciutat a causa del conflicte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut