Pontevedra

El PP tornarà a demanar la compareixença de Zapatero al Congrés pel finançament

El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat que en els pròxims dies demanarà la compareixença del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés. Li vol preguntar per què va obrir el debat sobre finançament autonòmic "sense saber com acabaria" i també si pensa complir l'Estatut de Catalunya. Rajoy està convençut que el govern del PSOE "quedarà ben retratat" amb el tema del finançament autonòmic, perquè Zapatero "no és capaç de trobar solució al meló que ell mateix va obrir".

Actualitzat

El PP considera insuficient la compareixença del vicepresident econòmic, Pedro Solbes, al Congrés per explicar la reforma del model de finançament de les comunitats autònomes, i per això reiterarà la seva sol·licitud de compareixença de Zapatero davant la cambra baixa. És el que ha dit el president del PP, Mariano Rajoy, durant l'acte d'obertura de l'any polític que la seva formació ha fet a Soutomaior, a Pontevedra.

Rajoy ha afirmat que Zapatero "va aprovar un Estatut que va canviar el model" i que després "va obrir el debat del model de finançament autonòmic". Davant aquesta situació, el líder del PP conclou que "va ser Zapatero qui va crear el problema i ara ni compleix la llei que ell mateix va aprovar, ni és capaç d'aportar una solució al problema".

El president del PP ha assegurat que la seva formació manté la posició "de sempre", és a dir, que el finançament s'ha de resoldre per unanimitat de totes les comunitats. És l'única manera, diu, de garantir la igualtat de tots els ciutadans.

Anar al contingut