Barcelona

El PP introdueix la immigració a la campanya acusant Mas d'afavorir la immigració marroquina

RedaccióActualitzat

Junts pel Sí

L'acte central de Junts pel Sí a la Farga de l'Hospitalet ha aplegat més de 9.000 persones. Tots els candidats han intentar desmuntar el que han anomenat l'"estratègia de la por i de la divisió" que durant aquestes dies, diuen, està venint per part del govern central, de líders espanyols que vénen a Catalunya i també per part de la banca.

Raül Romeva:

"Obama va dir: "Alguna cosa està canviant perquè la gent ja no voti el seu partit, sinó per les esperances de tothom". Alguna cosa està canviant perquè la gent ja no voti el seu partit, sinó per les esperances de tothom. I va afegir: "La por no pot ser mai un argument en unes eleccions". Això ho va dir Obama i això ho diem nosaltres avui i ho diem fins al final de la campanya: la por no pot ser mai un argument a les eleccions".

Carme Forcadell:

"Els bancs ens han dit que si Catalunya és independent se n'aniran. Que marxin, que marxin, perquè si no respecten la voluntat del poble de Catalunya no mereixen tenir els nostres estalvis."

Artur Mas:

"Carme, tranquil·la, no en marxarà cap . M'enteneu? No en marxarà cap. Sabeu per què? Perquè Catalunya representa el 20% del mercat espanyol, la primera economia exportadora. I que entenguin molt bé que ja no bevem a galet i que hi ha alguns sopars de duro que ja no ens els creiem, que ja som una mica grandets".

Junts pel Sí ha enviat també un missatge de lament cap als socialistes espanyols perquè, diuen, no defensen el diàleg i no volen escoltar.

En l'acte, on s'ha animat a votar el 27 de setembre tal com es va fer en la consulta del 9 de novembre, hi ha hagut una crítica forta a la decisió de la Junta Electoral Central per obligar a TV3 a retransmetre diumenge els actes dels partits que no van assistir a la manifestació de la Diada.

Oriol Junqueras: "Incapaços de fer res que sigui prou atractiu com per generar l'interès dels mitjans lliures del món, es veuen obligats a obligar a un mitjà públic a retransmetre els actes electorals que decideixen uns determniats partits. Doncs si no en saben més, que n'aprenguin".

PSC

Davant dels joves socialistes, Pedro Sánchez, ha reivindicat la decència socialdemòcrata i critica formacions d'esquerra per compartir llista amb Artur Mas:

"Ara que veiem algunes persones que es proclamen d'esquerres i van a la llista d'Artur Mas... ho deuen fer tapant-se el nas, perquè denuncien a Madrid els casos de corrupció del Partit Popular, però amb els de Convergència Democràtica de Catalunya miren cap a un altra banda."

Miquel Iceta ha agraït, en un míting a Girona, que el PSOE hagi enviat una carta a tots els militants on els demana que truquin als catalans que coneguin per convénce'ls de votar al PSC:

"Això és la germanor, la solidaritat, la fraternitat que defensen i la relació que volen entre Catalunya i la resta d'Espanya i la resta d'Europa i la resta del Món."

Iceta i Sanchez han aplaudit que Rajoy anés a un casament gay, després de rebutjar la llei del PSOE de matrimonis homosexuals.

PPC

El "bon vent i banca nova" amb què la CUP i Raül Romeva han respost al comunicat de les patronals bancàries ha estat replicat pel ministre de l'Interior.

"Per ser l'Albània comunista, va bé, però per a la Catalunya que tots volem, integrada en una Espanya democràtica, avançada, etc... no té cap sentit".

Al matí, Xavier Garcia Albiol ha acusat Convergència d'adoctrinar immigrants musulmans perquè no facin servir el castellà.

"Aquí hi ha una clara voluntat de fomentar la immigració musulmana per sobre d'altres. Per què? Per una qüestió d'idioma".

Albiol sosté que s'ha de prioritzar la immigració llatinoamericana, malgrat que altres membres del seu partit són menys rotunds.

"No és que es tracti de prioritzar, però és que són molts els lligams històrics, culturals, lingüístics que ens uneixen amb la comunitat llatinoamericana", ha dit Andrea Levy.

Catalunya Sí que es Pot

Hi ha una Espanya que escolta Catalunya i treballa pels drets socials. Ho ha assegurat aquesta tarda Pablo Iglesias a Mataró on ha fet una crida als socialistes decebuts:

"Els socialistes no voten per les banderes, voten pensant en la gent, La nostra ma està estesa. S'han de canviar moltes coses. A Catalunya i a Espanya treballant junts amb la gent de baix, la gent d'esquerres ha de poder mirar-se al mirall i dir: jo no he contribuït a fer president a aquest senyor".

Missatge al que s'ha afegit l'eurodiputat Ernest Urtasun:

"Teniu un projecte polític que torna a representar allò que sempre havíeu votat: socialista. Socialistes de tota la vida; Catalunya si que es pot és la vostra candidatura."

UDC
Unió no vol fer-li el joc al PP i es nega a entrar en el debat sobre la immigració que Garcia Albiol ha posat sobre la taula. Ramon Espadaler ha explicat que aquest és un tema sensible, que no es pot tractar amb frivolitat, i menys en campanya:

"Darrera de cada immigrant hi ha una persona, hi ha un drama humà i nosaltres no els utilitzarem com a artilleria per fer una campanya electoral. Molts problemes ha de tenir el senyor Albiol que ara vingui a posar aquestes consideracions sobre la taula".

Ciutadans

Ciutadans diu que és un partit de centralitat política, net de corrupció i preparat per governar. La seva cap de llista s'ha compromès a millorar el finançament.

"El meu compromís, quan sigui presidenta de la Generalitat, és anar a negociar, anar a parlar amb números, amb propostes, amb el govern d'Espanya per millorar el sistema de finançament de les comunitats autònomes".

Confien en Tarragona per treure un bon resultat i ser una alternativa de govern que posi fi al debat independentista.

"Jo des d'aquí dic a la resta d'espanyols que els catalans volem continuar sent espanyols, que compteu amb nosaltres i que comptem amb vosaltres", ha acabat Rivera.

CUP

La CUP ha exigit un tracte humà i digne per a tots els immigrants sigui quin sigui el seu origen i ha qualificat de xenòfob el popular Xavier Garcia Albiol, que vol prioritzar la població llatinoamericana:

"Discriminació, classes en persones que el que fan és millorar les seves condicions de vida ens sembla del tot desafortunat. Jo entenc que forma part de la seva estratègia política però que evidentment és descabellat. Hi ha coses que no haurien d'entrar en campanya".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut