Detall del polèmic pessebre de la plaça Sant Jaume
Detall del polèmic pessebre de la plaça Sant Jaume
Barcelona

El PP es queixa que el pessebre de la plaça Sant Jaume "no és un pessebre"

El pessebre consisteix en unes boles transparents amb diferents escenes nadalenques sense que hi apareguin les figures tradicionals

RedaccióActualitzat

El Partit Popular critica el pessebre que s'ha instal·lat a la plaça Sant Jaume de Barcelona i que s'inaugurarà aquest divendres. Aquest any, el pessebre instal·lat per l'ajuntament està format per unes grans boles transparents, a l'interior de les quals es poden veure diferents escenes nadalenques. Està inspirat en un poema de J. V. Foix i és una interpretació lliure del naixement, sense que hi apareguin les figures tradicionals.

El cap de files dels populars al consistori, Alberto Fernández Díaz, ha acusat l'alcaldessa Ada Colau de voler reinterpretar les tradicions.

"El pessebre que ha promogut la senyora Colau pot ser moltes coses, però no és un pessebre, perquè no respecta ni la tradició ni el sentit del Nadal. El nom no fa la cosa. Un pessebre de Nadal és la sagrada família, els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, i no pas aquest invent de la senyora Colau."

Alberto Fernández Díaz ha recomanat a Colau que si no li agrada el Nadal que no posi el pessebre, però que si ho fa, no el desnaturalitzi.

Precisament aquest dijous, a les set del vespre, Barcelona encendrà els llums de Nadal amb un acte simbòlic que inclourà per primera vegada un espectacle creat especialment per a l'ocasió, a l'encreuament entre la ronda Sant Pau i l'avinguda Paral·lel. Els llums nadalencs s'encendran cada dia fins a la matinada del 6 de gener al llarg de gairebé 100 quilòmetres de carrers.

Anar al contingut