Javier Maroto (PP) (ACN)
Javier Maroto (PP) (ACN)
Madrid

Maroto admet que la web del PP li atribueix un màster que en realitat és un curs

El cas del dirigent popular arriba enmig de la tempesta pels dubtes sobre el títol de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes

RedaccióActualitzat

Nova polèmica en el Partit Popular sobre un màster universitari. Després del cas de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, aquest dijous s'ha sabut que la web del PP deia, per error, que un dels vicesecretaris del partit, Javier Maroto, té un màster que el dirigent popular no ha fet mai.

Concretament, en la seva biografia oficial del partit, el diputat i vicesecretari d'Acció Sectorial està llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat Comercial de Deusto, a Bilbao, i té un Màster en Gestió i Administració Pública a l'IESE.

 

 

Aquest migdia, el PP ha rectificat i ja ha eliminat la paraula "màster" de la biografia de Maroto.

En una entrevista a la Cadena SER, Javier Maroto ha reconegut aquest matí que el que va fer ell no és ben bé un màster sinó un programa de lideratge en la gestió pública. Aquest és el fragment de l'entrevista que li fa Pepa Bueno a "Hoy por hoy":

 

Javier Maroto: "Jo també he estudiat en una universitat i molta gent ho ha fet i, encara que no l'hagis fet, és igual"

Pepa Bueno: "Vostè té un màster, senyor Maroto?"

Javier Maroto: "No. Jo tinc un programa de gestió i administració pública, que és un títol menor que el màster perquè es fa en un any. El vaig fer mentre era alcalde de Vitòria"

Pepa Bueno: "Anava a les classes? I requeria presència?

Javier Maroto: "Requeria la presència d'un dilluns cada mes i hi havia un mínim de classes presencials que s'havien de mantenir i jo ho vaig fer. Però bé, no crec que les comparacions siguin oportunes, o més ben dit, són odioses. No crec que això ajudi gaire en el cas"

Pepa Bueno: "Ull! Que en la seva biografia, la que figura a la web del PP, hi diu Màster en Gestió i Administració Pública a l'IESE.

Javier Maroto: "La pàgina oficial és la del Congrés. Ho posa clarament (···) El terme correcte és Programa de Lideratge en Gestió Pública. Insisteixo que això és el que hi figura, espero que sigui així. A més, bé, estic segur que és així en la pàgina del Congrés, i a més és exactament el que vaig fer"

 

Maroto remarca que es tracta d'un error en la traducció i en l'equiparació d'aquest títol inferior a un màster.

Però des de Podem ja s'ha acusat el dirigent popular d'"inflar" el currículum a les webs del Parlament basc i a l'Ajuntament de Vitòria, quan era alcalde. El portaveu de Podem al consistori de la capital alabesa, Jorge Hinojal, diu, en un comunicat, que no es tracta d'una "mala traducció", com apunta Maroto, sinó d'una actuació de "mala fe per inflar" el currículum. Segons Hinojal, a les dues webs hi figura que té "un títol en Gestió i Administració Pública en lloc del Programa de Lideratge per a la Gestió Pública que realment va fer", assenyala el dirigent de Podem.

ARXIVAT A:
CorrupcióPP
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut