El PDeCAT demanarà la compareixença de la ministra de Justícia pels mails dels jutges

Qualifiquen els correus de "gravíssims i aberrants" i denunciaran els fets a la fiscalia

RedaccióActualitzat

El PDeCAT denunciarà a la fiscalia els correus corporatius dels jutges sobre el procés català que han publicat aquest dimecres a la nit elMon.cat i eldiario.es.

Asseguren que ho faran davant els "insults i desqualificacions als dirigents independentistes catalans a través del correu electrònic oficial del CGPJ".

En els correus corporatius publicats, alguns membres de la magistratura de tot l'estat comparen la situació a Catalunya amb el nazisme i es mostren molt crítics amb els líders independentistes.

En un comunicat, el partit demana la creació d'una comissió d'investigació al Congrés i una compareixença de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per "donar explicacions".

El PDeCAT conclou que els mails són "gravíssims i aberrants"i certifiquen la "persecució ideològica" de l'independentisme, així com la "total indefensió i inseguretat jurídica a l'Estat".

Segons diuen, els correus haurien de comportar "l'anul·lació immediata" del procés judicial contra els dirigents independentistes.

També s'hi ha referit, per Twitter, Carles Puigdemont, que alerta de la gravetat del cas i diu que, si no hi ha "conseqüències", l'aparell judicial d'Espanya "farà aigües definitivament":

 

Aamer Anwar: "Parcialitat i persecució política"

La divulgació del contingut dels correus corporatius de jutges i fiscals comparant l'independentisme amb el nazisme ha provocat més reaccions contundents.

Els advocats dels líders independentistes també ho han qualificat de "molt greu", com és el cas de Gonzalo Boye. L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha afirmat que "no és estrany" que s'acusi la justícia espanyola de "parcialitat i persecució política":

 



La consellera de Justícia espera una resposta "ràpida"

En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha dit que "posen en dubte la imparcialitat dels jutges", i ha desitjat una resposta "ràpida":

 



Alberto Garzón: "Justícia contaminada"

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha qualificat d'"ultres" els jutges que han emès aquestes opinions, i ha considerat que la justícia a Espanya està "contaminada" i "infiltrada d'ideologia reaccionària":

ARXIVAT A:
PDeCATJudicialProcés catalàIndependència
Anar al contingut